Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над 104 000 евро са похарчили българите с банкови карти Visa на световното първенство по футбол в Бразилия, съобщиха от местното представителство на картовия оператор. За периода на футболния шампионат с карти нашенците са извършили над 1160 покупки. Средният размер на плащане с карта е 89 евро, а общата стойност на дневните покупки с карти - средно 3250 евро.

Общият потребителски разход на всички чуждестранни туристи с карти Visa е в размер на почти 280 млн. евро или с над 89 млн. евро повече от предишното Световно в Южна Африка през 2010 г.

Гражданите на САЩ, Великобритания, Франция, Аржентина, Мексико и шампионът Германия заемат челни позиции по размера на изхарчените средства.

Градовете-домакини на мачовете от Световното първенство по футбол, регистрират значително увеличение на приходите от туризъм в сравнение с миналата година. Сао Пауло бележи най-сериозен ръст - 77%, като сумата, похарчена на територията му, възлиза на почти 43,5 млн. евро.  Други градове, в които чуждестранните туристи са изхарчили сериозни средства, са Рио де Жанейро и Бразилия с по 20 млн. евро потребителски разход (съответно с ръстове от 206% и 642%), Салвадор - над 11 млн. евро (322% ръст) и Форталеза - почти 10 млн. евро (257% ръст). 
 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.