Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Администрацията в МВР ще бъде намалена, когато тя се замести от необходимиото технологично оборудване. Това заяви пред бТВ главният секретар на министерството Младен Маринов. Изявлението му бе част от коментара му по повод протестите на полицаите.

"МВР е една система, работата в нея е изключително трудна и отговорна. Има много какво да се направи по отношение на условията на труд. Не бих казал, че пада капацитетът на МВР. Колегите се справят повече от добре в условията, в които работим", заяви Маринов.

Като пример той изтъкна, че в Гърция и Италия продължава да има проблеми с бежанците, докато у нас това не е така.

"Демокрацията дава право на свободно изявяване на волята".

Това каза Маринов по повод протестите. И допълни:

"Това е начин обществото да види, че тези хора също имат необходимите нужди от определни неща, както и от заплащане. Увеличаването на заплатите е една част от реформата. МВР е система, която ежедневно работи, много е трудно такава система да се реформира. Трябват първо пари, техническо оборудване. Администрацията се намалява, когато се замести от необходимото технологично оборудване", заяви Маринов.

По повод фалшивите бомбени заплахи от последните дни той заяви, че са взети всички мерки и е убеден, че лицето, което ги отправя, не е в най-добро психическо състояние.

Младенов отговори и на въпроса защо Росен Ангелов, който уби шест души в Нови Искър, е ползвал заглушител при самоубийството си. Той обясни, че този заглушител е бил по-скоро приспособление, изработено от маслен филът на двигател, адаптирано към пистолета.

По повод убийството на бизнесмена Петър Христов Маринов каза, че е ядосан за това, че в медиите се говори, че той е помагал в операцията срещу "Наглите".

"Не трябва да се говори кой е помогнал за разкриване. Не можем да го изключим като версия до момента, в който не бъде отхвърлена. Изключително брутално убийство, акт, който няма как да не бъде осъден", каза Маринов.

На въпрос дали е възможно поръчител на убийството да е осъденият Георги Вълев от "Килърите", Маринов каза, че се работи по всички версии.

За убийството на висшия служител на НАП Иво Стаменов Маринов каза, че то се е случило, защото "държавата е свършила работа по отношение на хора, които искат да изкарат лесни печалби".

"Ще е лош сигнал, ако не разкрием извършителя, не по-маловажен е поръчителят. Надявам се, че ще стигнем до развръзка по този случай", каза Маринов.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

НЕ СТРЕЛЯЙТЕ

по ГЛАВСЕКА на МВР-то... Той толкова си може... "Технологично оборудване" иска за да "намали администрацията." Че то и един друг генерал искаше това.. Васко СВИРКАТА му е името.. Дори специален конкурс се обяви за доставка на свирки за полицаите.. Администрация - на която и да е държавна администрация, се намалява с изкореняване на законите на Паркинсон и принципът на Питър в нея. Но когато още със съставянето на правителството, начело на МВР сложиш началници, надскочили своето ниво на некомпетентност да се шматкат из министерството... Работещите в нея истински и можещи професионалисти просто я напускат.. Било то самоволно или доброзорно, за да не смущават нивото на министри, цам министри и пр. началници.... И когато се достави исканото високо "технологично оборудване" се оказва, че няма кой да работи с него.. ( ДНК експертизите - в частни лаборатории, а не в НИКК на МВР.).. И пак се почва - нови назначения, n+1 - ви път оптимизиране на структурата, администрацията или квото друго се сетите.. В параграф 22 завъртяно.. В стария бардак..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.