Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не мисля, че днешното показно убийство в София е фалстарт, с който България започва своето Европредседателство".

Така председателката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева отговори пред журналисти на въпрос за показното убийство на бизнесмена Петър Христов в центъра на София тази сутрин. Тя бе цитирана от "Фокус". Парламентарната председателка бе Казанлък по случай 140-ата годишнина от освобождението на града.

По думите на Караянчева "такива събития се случват във всяка една европейска държава, Европа работи за справяне с корупцията, както и България".

От отразените й в агенцията отговори не става много ясно каква е връзката между корупцията и показното убийство на крупен бизнесмен. В съобщението от пресцентъра на ГЕРБ за посещението на Караянчева в Казанлък разговорът й с журналисти не присъства.

Христов се славеше като близък до ГЕРБ и конкретно до зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Караянчева е първият представител на управляваща партия, а и първият високопоставен политик, който коментира убийството на шефа на фирмата за млечни продукти "Лактима", който управляваше и други бизнеси.

„Това, което трябва да кажем за България в следващите шест месеца е, че България е готова да председателства, България е достоен член на Европейския съюз и ние можем да се справим с това. Време е да покажем, че председателството не е на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, а е на България. И е важно посланията, които излизат от България, да бъдат наистина позитивни, да представят България в най- добрата светлина, защото в крайна сметка ние сме българи и се гордеем с това“, каза още Караянчева на старта на Европредседателството на Съвета на ЕС. 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!! КАК ЩЕ Е ФАЛСТАРТ!!!

"Влиятелният български бизнесмен Петър Христов, близък до управляващата център-дясно партия ГЕРБ, бе застрелян посред бял ден в София, столицата на най-корумпираната и бедна страна на ЕС", пише британският Guardian. Изданието разказва за днешното убийство в София, което се случва „насред критиката от Брюксел относно борбата с корупцията в държавата“, като се посочва отново, че България е най-корумпираната държава в ЕС и че наложеното вето от президента Радев на антикорупционния закон е вследствие на неефективността му за справянето с проблема. Да прибавим за засилване на НЕ фалстарта сурувакането от 2,01 от френското издание „Журнал дьо Диманш“ за ситуацията в България. „Има нещо незряло, нещо като поведение на слаб ученик, който направо може да ви разсмее. Да се приеме антикорупционен закон само няколко дни преди започването на ротационното председателство на ЕС е прекалено“... От друга страна пък ако го погледнеш - та то си е направо успех.. Осми ден европредседателство - осми труп..
 's picture

Бобо

Цвета тъпото

Боже събери си версиите , еба си и тъпото същество , това ли можа да измисли Цветенцето ГЕРБАВО , ега си и държавата щом такива лейки са и в управлението , но то покрай Бай .... какво друго може да се очаква .... Загубен народ , загубена държава .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.