Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Старши треньорът на "Левски" Делио Роси поиска нови футболисти през зимната пауза, за да може отборът да се конкурира с най-силните в България. Това стана на първата пресконференция на "сините" за 2018 г.

Днес "Левски" стартира подготовка и утре заминава за Малта, където ще протече първият етап. Роси, който дойде на "Герена" през лятото на миналата година и шампионатът вече беше стартирал, се изрази дипломатично, но и достатъчно категорично.

"Дойдох в "Левски" на четвъртия мач от първенството, нямах възможност да работя преди това с отбора и много неща трябваше да се правят в движение, заяви италианецът пред журналисти. - Постарах се да се заема с най-спешното. Сега трябва да направим избор дали искаме само да участваме в този шампионат, или искаме да се конкурираме. Разликата е тънка. Мисля, че клубът го знае - за да подобрим състава, са ни нужни попълнения. И не говоря за количеството, защото нямам проблеми с броя на играчите, а за качество. Не е въпросът просто да бъде заменен един състезател с друг. Ако ще е така, предпочитам сегашните футболисти, защото вече съм работил с тях и ги познавам. А иначе дългата зимна пауза ще ни помогне да оправим доста неща."

Роси подчерта, че предпочита да бъде оценяван не по изказванията, а според начина, по който тимът му играе.

Той добави, че още преди два месеца е обявил пред ръководството на какви постове са нужни попълнения и че клубът работи по селекцията. Ако някой бъде продаден в чужбина, трябва да го замени по-добър играч, изтъкна отново носителят на купата на Италия с "Лацио".

Горното не означало, че "Левски" е отбор с ниско качество, просто има нужда от няколко нови футболисти, които да вдигнат нивото още повече по думите на Делио Роси. Той сравни положението на "Герена" с пръстите на една ръка. Ако те са разперени, може да бъде ударен шамар, но стиснати в юмрук дават по-голяма сила. Това е разликата между добър и много добър отбор, според Роси.

"Всеки ден общувам с президента на клуба и със спортния директор. По някои въпроси не сме на едно мнение, но това е нормално. Забелязах, че в България повече се мисли за резултата в края на седмицата, а не за утрешния ден. Не знам дали това е качество. Едно е да победиш в следващия мач, а съвсем друго да си постоянен за дълъг период от време. Искам да имам дългосрочни успехи в "Левски". От миналогодишния отбор са сменени 12 играчи. Ако на всеки полусезон правиш такива промени, няма да имаш силен отбор. Нужни са най-вече по трима-четирима нови. Всички искат "Левски" да спечели трофей, но за мен е важно не това да стане еднократно, а след това да продължи във времето", рече Делио Роси.

В тази връзка наставникът даде пример с "Лудогорец" - тимът е граден година по година с качествени попълнения, които са имали време да се обиграят.

Днес "Левски" започна без нови футболисти, но с ново име в щаба на италианския специалист. Това е бившият съдия Детелин Баялцалиев, който вече ще е преводач на мястото на треньора от школата Тодор Симов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.