"Ако бях премиер - щях да водя друга политика по отношение на Турция. Но не съм, народът е избрал този лидер и тази партия, които са начело на държавата и явно смята, че това е правилната политика".

Така лидерът на "Атака" и председател на депутатите от "Обединените патриоти" Волен Сидеров отговори в ефира на Нова тв на въпрос какво е отношението му към политиката на Бойко Борисов и правителството към Турция. Поводът - премиерът и кабинетът смятат, че южната ни съседка трябва да продължава преоворите си с ЕС за присъединяване - нещо, срещу което Сидеров винаги е бил против. 

По думите на националиста обаче той не си е променил мнението по темата, но партията му и "Обединените патриоти" са по-малкия партньор в управлението. 

Сидеров отново отправи индиректна критика към партньорите си от патриотичната коалиция, по-конктретно към вицепремиера Валери Симеонов.

"Ние не сме във властта да се грижим за летните и зимните курорти. Изместиха се темите, може би медийният шум е много голям, но Банско не е най-големият проблем на държавата", каза лидерът на "Атака".

По думите му Симеонов се е вторачил в темата, вероятно защото смята, че туризмът е важен и той е, но има и по-важни неща. Сидеров припомни, че "патриотите" са влезли във властта с приоритети като повишаване на доходите и стандарта на живот на хората. Имало вече и недоволни гласове сред избирателите на "Обединените патриоти". А хората ги задавали на Сидеров, защото виждат в него човекът, който идеологически е движил патриотичното обединение, обясни самият той. 

"Казаното от мен за приоритетите на управлението не е нито атака, нито нападение. Това са въпроси, които задават хората", заяви Сидеров. 

Националистът отново се обяви против КЕВР и обвини комисията, че е политически зависима и е пълна с хора, които "са противници на сегашното правителство". На въпрос дали независима по закон институция трябва да се състои от привърженици на властта, Сидеров отвърна:

"Не говорим за привърженици, а за истински експерти, които виждат обществения интерес. Той в момента не е да се вдига цената на водата в Ямбол с 20%. Хората ни питат затова ли сме във властта."

„Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: „Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко?“, заяви Сидеров.

По темата с Истанбулската конвенция Сидеров заяви, че той е прочел документите, "за разлика от други, които коментират без да четат" и не вижда "чак такива страшни заплахи", за каквито се говори. Проблемът бил друг -  че макар пряко да не е казано - конвенцията анулирала брака като институция. Според Сидеров тя давала възможност на жена да се оплаче, че е правила секс със законния си съпруг, без нейното съгласие и на база на това той да е обвиняем. "А тя се жени за него заради това. Ако не - се развежда", обобщи вижданията си за съгласието при сексуалните отношения в семейството националистът.