Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Към края на първото тримесечие на 2014 г. държавният дълг на България е преминал границата от 20% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, показва редовното изследване на Евростат. Според данните към края на март стойността на дълга е 15,758 млрд. лв., което е 20,3% от БВП. За сравнение, увеличението на тримесечна база е с 1,4 процентни пункта, а на годишна - с 2,3%.

Въпреки това България все още остава втората страна в ЕС с най-ниско съотношение дълг към БВП, където лидерската позиция е за Естония с 10%.

За първото тримесечие стойността на показателя дълг-БВП за страните от еврозоната е 93,9% а за държавите от ЕС-28 - 88%.
Най-високите нива на държавните дългове се регистрират в Гърция, Италия и Португалия - съответно 174,1%, 135,6% и 132,9%.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.