Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украински изтребител Су-25 е летял съвсем близо до малайзийския боинг малко преди падането му. Това съобщи днес генерал-лейтенант Андрей Картополов от Генералния щаб на руските въоръжени сили, цитиран от АФП.

Русия регистрирала издигане във въздуха на украинската бойна машина по посока на малайзийския самолет. Така Су-25 се намирал на разстояние само от 3 до 5 километра от боинга. Су-25 може да достигне височина от 10 000 метра и е въоръжен с ракети "въздух-въздух", които могат да поразят цели на разстояние до 12 км и гарантират унищожаването на целта до 5 км, каза Картополов. Според него това се потвърждава от видеокадри, получени от Ростовския център за наблюдение.

"Бихме искали да получим отговор на въпроса с каква цел украинският самолет е извършвал полет в граждански коридор и на едно полетно ниво с малайзийския боинг", каза руският генерал.

Той обаче заяви, че е скептичен към твърденията, че украинците са заснели на видео ракета "Бук", която да се отправя към Русия малко слред катастрофата. Според Киев с нея вероятно е свален самолетът.

Ключови думи

Коментари

М-р Клийн

Те го подават това като оправдание на стрелците, т.е. че са се подвели по военния самолет. И какво е оправданието да пренасяш конфликта в други измерения? Съветска логика!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.