В деня на отварянето на подаръците в Англия, Boxing day, националът и лидер на "Тотнъм" Хари Кейн си направи страхотен дар. Асът заби хеттрик за победата на "шпорите" над "Саутхемптън" на "Уембли" с 5:2 и подобри рекорд на великия Алън Шиърър за брой попадения за една календарна година.

Кейн има вече 39 гола за 2017-а. Шиърър остана №2 в тази класация с 36-те си опънати мрежи във вече далечната 1995 г., когато играе за "Блекбърн".

Хари Кейн направи поправката още с първото си попадение в 22-ата минута. След това наказа "светците" в 36-ата и 67-ата. Другите два гола за "Тотнъм" добавиха Деле Али и Сон Хюн-Мин.

А Кейн ще запомни 2017-а с още нещо - той завършва годината с 57 "паднали мишени", ако броим головете му във всички турнири и за националния тим на Англия.

Така той изпревари Лео Меси и Кристиано Роналдо. За първи път от 2009 г. играч, различен от двамата великани на съвременния футбол, е №1 в най-големите 5 футболниш страни в Европа - Испания, Англия, Германия, Италия и Франция.

А вторият ден на Коледа не донесе радост на феновете на "Манчестър Юнайтед", които не видяха победа на тима си в трети пореден мач. "Червените дяволи" се добраха до 2:2, след като губеха с 0:2 на "Олд Трафорд".

Изравнителният гол вкара Джеси Лингард в добавеното време.

На другия полюс са "Ливърпул" и "Челси", които си доставиха още празнично настроение, като биха съответно "Суонси" и "Брайтън" с 5:0 и 2:0.

Ако днес "Манчестър Сити" бие "Нюкасъл", ще дръпне с 16 точки пред "Юнайтед" на върха. На 1 пункт зад "червените дяволи" е "Челси", а топ 4 допълва "Ливърпул", който е на 5 т. след втория.