Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Лукойл“ планира в дългосрочна перспектива да купува активи, които ще позволят на компанията да поддържа приръста на своите запаси.

В бюджета и стратегията за развитие на компанията през следващите 10 години, която ще представим през 2018 г., се предвижда отделянето на средства за придобиването на нови активи. За момента не мога да разкрия параметрите на стратегията, но става дума за придобиването на активи на световния пазар – и в Русия, и в чужбина, защото стратегията се състои в това, че запасите не трябва да намаляват.

За да не допуснем това, ние се нуждаем от приръст средно годишно между 120-140 милиона тона. Естествено, че геоложките проучвания не са достатъчни за това. Компанията се нуждае от нови запаси, ние не крием това“, заяви президентът на „Лукойл“ Вагит Алекперов в интервю за „Комерсант“.

Компанията се интересува само от течни въглеводороди, тъй като на своя баланс тя има достатъчно количества природен газ и в Каспийско море, и в северните части на Русия. „Лукойл“ също така се интересува от лицензи и готови компании, които се продават. Алекперов заяви, че с всяка изминала година находищата на компанията в Русия се изчерпват.

„Главната задача на стратегията е оптимизирането на разходите и интензифицирането при разработването на находищата, включително и на трудните за добив запаси. Доста сериозни суми ще се изразходват за тази цел, време е да започнем техния добив“, подчерта Алекперов.

Ключови думи

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Да вземете да се научите

Да вземете да се научите първо да си плащате данъците , че не знае дали ще попаднете "по света" на такива лежерни бирници като тукашните

чичко Алекперов

много греши. Не му трябват находища с които да лъже банките и да дърпа кредити..... а му трябва реален добив и преработка. Горките последните 10-тина години нямат никакъв добив, гребат утайки и сернисти остатъци за преработка в България. Затова и горивата им са "торта от лайна"! Ако успеят да напълнят някой танкер с читав нефт.... веднага го шиткат на Запад, а парите потъват в западните сметки на олигарсите!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.