Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гражданската анкетна комисия "Контрабантабак", чието формиране бе обявено от лидера на "Да, България" Христо Иванов, ще започне работа през първите седмици на новата година. А призивът на Иванов от днес е всеки, който има факти и документи, да се свърже с формацията. Крайната цел:

"Да направим така, че да бъде невъзможно затварянето на очите, което наблюдаваме от години в родните институции", заяви днес той във видеокоментар. 

Според Иванов обявлението на главния прокурор Сотир Цацаров от четвъртък, че започва проверка на казуса "Булгартабак", и споменаването на фирмата като "източник на контрабанда" в доклад на турските служби, е пореден "опит за прокуратурата да направи безочлива инсценировка, да отложи реакциите, да спечели време и да замете всичко под килима".

 
Лидерът на "Да, България" мотивира извода си с хронологията на фактите. И изброи, че първо медиите са съобщили за официалния доклад на турските служби още на 14 ноември. След като се е видяло, че институциите нямат намерение да реагират, "Да, България" сезира президента, парламента, МВР и прокуратурата по случая. Последваха, по думите на Иванов, "откровено срамни сцени, в които вътрешният министър Валентин Радев се опита да лъже, че в доклада не се споменава "Булгартабак". После започна едно търсене на оригиналния текст по официарни канали." Главният прокурор намери време да го прочете - разбрано е било, че няма да отмине темата без някаква проверка, но се оказва, че тя ще включва проверка на авторството и целите на доклада...
 
"Тоест Цацаров ще проверява турските служби и Интерпол", обяви Иванов.
Според него механизмът напомня т.нар. проверки на изтеклите преди години записи от Банкя с участието на Бойко Борисов и Николай Кокинов, в които се обсъждало назначението на самия Цацаров, а след това и проверките на записите от разговори, станали известни като "Двете каки" - за скандалите в Софийския градски съд. И тогава уж накрая бе обявена проверка, но не по съдържанието, а за това кой е авторът и откъде са се появили записите. Резултатът според Христо Иванов е:
 
"Хем може да се каже за пред чужденците, че проверка има, хем е ясно, че тя ще е за друго. А пеевската пропагандна машина може да продължи да пише измислици. Няма новина. Все пак са преценили, че дори без фалшива проверка не може да се мине. Наскоро в София бяха докарани работниците от "Булгартабак", атаките срещу нас не спират нито срещу медиите, които имат смелостта да задават неудобни въпроси. Това показва, че темата изнервя българската управляваща мафия."
Иванов припомни, че нито "борците срещу корупцията в парламента", нито президентът Румен Радев са реагирали по темата "Булгартабак". Затова и гражданската комисия започва да работи.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ЧЕ ТО СИ Е ЯСНО:

заглавичкването на МВР лемур Радев с това - къде е доклада, кой ще ни го даде, пък кой ще ни го преведе... След това УЖ четенето му от Цацаратора, ама преди това да видим - кой и защо го е писал, пък после да търсим какво пише в него.. Междувременно Шиши "поправя" данъчна декларация с входиране и изходиране на фирми, фирмички, офшорки в нея.. Още по-междувременно - На галоп затваряне на "Благоевград БТ." С активното съдействие на ДЪРЖАВАТА и лично на Бокобаши - замитане на следи... А след време - нов законопроект от Шиши за "Булгартабак", ала КТБ.. Щото си е ясно - За избирането на Шиши за шеф на ДАНС - протести, за закона му за КТБ - УРА и гласове на дупетати.. И все пак да не забравяме - кои се тръшкаха на жълтите павета срещу #КОЙ.. И гласуваха за ПП ГРОБ в Парламента.. А сега вият като прелъстени и изоставени..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.