"Надявам се да продължим да стоим на една маса с Валери Симеонов".

Това каза министърът на екологията Нено Димов в кулоарите на парламента. Димов се срещна с депутатите от групата на "Обединени патриоти", за да ги запознае с казуса за втория лифт в Банско, който доведе до открит конфликт между Симеонов и премиера Бойко Борисов.

Димов обясни, че е представил пред патриотите казуса в Банско от гледа точка на неговия ресор.

"Независимо от развитието в Банско - коалицията е стабилна. Информирах парламентарната група на "Обединени патриоти" докъде сме стигнали. В момента обработваме информацята, която получааме. Утре е крайният срок, след който ще обобщим информацията и на следващото заседание на Министерския съвет ще бъде гледан Планът за управление", обясни Димов.

Според него управляващите нееднократно са заявили, че проблемът с опашките за лифта в Банско трябва да бъде решен.

Наскоро Симеонов се изказа много остро срещу Борисов и дори заяви, че не иска да го вижда. Повод за недоволството бе именно отлагането на точката за разширяването на ски зоната в Банско.

Вицепремиерът допълни, че Борисов не съдейства за изграждането на втори лифт. И припомни, че в програмата за управление е записано, че трябва да се развива туризъмът. Симеонов изтъкна, че тези текстове не се изпълняат, а се саботират.

Вчера Симеонов реагира гневно и на отлагането с една година на Закона за концесиите по повод концесионирането на плажовете.