С поредно изявление до медиите излезе и мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, който въпреки обещанието си скоро да се върне в България, все още е в чужбина, съобщи "Медиапул". В него той опровергава френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, който в петък заяви пред БНТ, че е отказал искана от Василев среща.
 

Василев заявява от Виена:

"Никога и по никакъв повод не съм се опитвал да си организирам среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, нито по някакъв начин съм търсил съдействие от него".
 
"Ако той е на мнение, че моята дейност "никога не е била добра нито за България, нито за Европа“, защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински "приятел на България“, за какъвто посланикът се опитва да се представи", пита Василев по повод коментара на Кабан.

После мажоритарният собственик на КТБ продължава с въпросите:

Защо френският посланик, ако застава зад думите си, че "тази банка не е била нормална и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен", не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори за това свое мнение при продажбата на "Креди Агрикол България" на КТБ.