Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Росен Желязков ще е новият ръководител на Комисията за регулиране на съобщенията. Това реши правителството на днешното си редовно заседание.

Той ще заеме поста на 15 януари 2018 г., когато изтича вторият мандат на досегашния председател на комисията Веселин Божков. Божков оглавяваше КРС в продължение на 10 години.

От Министерския съвет не уточняват дали Желязков ще продължи да изпълнява длъжността си на председател на агенцията за електронно управление.

През 2016 г. Желязков беше номиниран за ръководител на ключовата Комисия за защита на конкуренцията от ПГ на ГЕРБ. Заради недоволството от страна на ДСБ обаче Желязков реши сам да оттегли кандидатурата си.

Преди да започне да отговаря за електронното правителство, Росен Желязков беше съветник на премиера Бойко Борисов и главен секретар на Министерския съвет при първия кабинет на ГЕРБ. Името му беше замесено около скандала "Костинброд".

Две години след като беше обвинен за престъпление по служба заради неупражнен контрол върху печатницата за изборни бюлетини, Желязков беше признат за невинен от Софийския градски съд. Прокуратурата сама се отказа да протестира решението и с това делото приключи.

В още по-ранен етап от кариерата си той беше главен секретар на Столичната община.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.