ЦСКА-София и "Левски" излизат един срещу друг на полуфинал за Купата на България. Другата двойка е "Ботев" (Пловдив) - "Славия".

Мачовете са на 13-14 март и 10-11 април. За разлика от досега на полуфиналите се играят по две срещи на разменено гостуване. Финалът е на 9 май на стадион "Васил Левски". 

Срещите между "червените" и "сините" също са на националната арена. Така за три месеца съперниците ще спорят общо 5 пъти. Три от дербитата са в Първа лига - предстои ответен сблъсък от първия полусезон и още два от втория. Шампионатът трябва да приключи до средата на месец май - заради световното.

ЦСКА-София елиминира "Лудогорец" в предишната фаза, сега се изправя и пред другия си голям съперник.

Носителят на трофея "Ботев" (Пловдив) поне на книга е фаворит в другата двойка.

"Феновете на ЦСКА трябва да са ми благодарни, те искаха "Левски" и го получават, каза Димитър Пенев, който традиционно представлява "червените" на всички жребии. - Хубаво е за нашия футбол, че ще има толкова много мачове между "Левски" и ЦСКА за кратко време. Не мисля, че ще омръзнат на хората. Ако е така - не ги предавайте."

С последното Чичо Митко се обърна към медиите. Той специално се спря и на присъствието от страна на "сините" на Асен Букарев, който е юноша на ЦСКА, но стана шампион с "Левски", а отскоро заема позицията главен мениджър на "Герена".

Двамата се поздравиха топло и си отправиха комплименти, а Стратега припомни, че някога именно той даде път на Букарев в професионалния футбол.

"Левски" ще се хвърли и на двата фронта, не само в турнира за Купата. Жребият е добър. Това е като финал преди финала и можем да отидем на финал, ако преодолеем ЦСКА. Да, предстоят ни цели пет дербита, апелирам да се запази добрият тон и колегиалността. Дано стават празници и трибуните да са пълни. Фаворит няма, но ние имаме да се доказваме срещу ЦСКА. Със сигурност ще разчитаме на опита на Делио Роси в подобни турнирни сблъсъци", коментира Букарев.