„Не е грях, че Корнелия Нинова е участвала в приватизацията“, коментира тази сутрин пред бТВ депутатът от БСП Кирил Добрев.

Той отговори на критиките на вътрешнопартийната опозиция в БСП, чиито представители обвиниха Нинова, че с участието си в приватизацията на „Техноимпекс“ е изпълнявала „програмата на Иван Костов“.

Кирил Добрев припомни, че моделът на приватизация чрез Работническо-мениджърски дружества (РМД) е измислен и въведен от Жан Виденов и Румен Гечев от БСП.

Това е на Румен Гечев творението. Това, за което критикувате Нинова, сте го писали вие. Ние сме продукт на този преход, който вие написахте“, обърна се Добрев към критиците на Нинова.

„Винаги, когато искаш вот на недоверие на ГЕРБ, си закъснял“ - така Добрев отговори на въпроса дали точно началото на Председателството на ЕС е подходящо време за вот на недоверие.

БСП и ДПС обявиха, че в средата на януари ще внесат искането си за вот на недоверие на правителството за провал в борбата срещу корупцията.

Ако политическите сили си спомнят една стотна от това, което са обещавали преди изборите; ако аферите с лекарства, далаверите със строителството на оградата не са замъглили тяхното съзнание, аз съм убеден, че това правителство ще си отиде“, каза червеният депутат.

„Времето е много подходящо. Искам нашите партньори да дойдат и да видят своята политическа инвестиция в България. Нарочно е в началото на Председателството“.

Кирил Добрев обаче отбеляза разликата в целите на БСП и ДПС.

Ние искаме това правителство да си отиде, докато ДПС искат да демонтират „патриотите“. Ние имаме различни цели“.

Т.е. ДПС иска Бойко Борисов да остане на власт, попита водещата - „Предполагам“, отговори Добрев.

Народният представител от БСП изреди няколко примера за корупция, сред които и този – в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ купувала гориво на по-високи цени от бензиностанциите. Добрев обаче не споделя мнението, че корупция има само при ГЕРБ.

Корупцията няма цвят. Това го има само на пленумите на БСП, където обясняваме, че корупцията е синя и БСП няма нищо общо“.

Кирил Добрев критикува новия антикорупционен закон, който предвижда Народното събрание да избира органа, който трябва да преследва корупцията.

Безумно е министър-председателят да назначава човека, който ще следи за корупция в Министерския съвет. Безумие е Народното събрание да избира комисията“.

Кирил Добрев иронично посочи и положителното при управлението на ГЕРБ.

Научиха народа да се справя сам. Има наводнение, оправяйте се сами. Обогати се и първенството по футбол – „Бистришките тигри“ станаха част от А група“.

А защо на фона на всичко това БСП губи всички парламентарни избори, а Борисов ги печели?

„Защото е много достъпен, защото не е елитарен. На последните избори малко по-агресивни бяхме в кампанията и хората избраха познатото зло“.