"ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата заради всичко, което направих за тях."

Думите са на президента на БФС Борислав Михайлов, който днес официално потвърди, че иска нов мандат начело на футболната ни централа. Боби говори пред медиите след заседание на Изпълкома на БФС, който назначи дата и място за конгреса - 16 февруари, хотел "Маринела" в София.

Михайлов каза, бе съперникът му Любослав Пенев трябва да убеди делегатите в качествата си, а не него.

Първият на родния футбол каза, че 3-4 футболни президенти притискат съдиите и той търси съдействие от държавата за решаване на този проблим.

547 клуба ще имат право на глас на конгреса. От тях само 29 са с професионален статут.

За начало на брифинга днес Михайлов се похвали със статуетка за "Сграда на годината" в областта на спорта - за Дома на футбола до резиденция "Бояна" в София.

Вратарят на Четвъртите в света започна с това, че за него 2017-а е била положителна заради представянето на националните отбори за юноши и младежи. Финансовото състояние на съюза пък е цветущо - има 4 милиона лева излишък.

Михайлов няколко пъти подчерта, че ще говори за постиженията си досега и приоритетите за нов мандат на конгреса, а не пред медиите. 

"Концентриран съм върху себе си", изтъкна потомственият вратар.

Той е на мнение, че медиите и футболните хора преекспонират съдийските грешки. По думите му "двама-трима" футболни президенти оказват натиск върху реферите чрез "съдийски мениджъри", подставени лица, които вършат мръсната работа на босовете.

За да бъдат заловени тези хора Михайлов ще търси съдействие от органите на реда и прокуратурата. Също така по негова инициатива се планира срещу между БФС, клубовете и МВР, за да се търси решение на казуса с футболното хулиганство.

Трябва да се спре с практиката клубовете чрез частни фирми на агитките да охраняват мачовете.

Последва репликата за издигане на кандидатурата му от страна на ЦСКА. И добавка по адрес на административния директор на червените Милко Георгиев:

"Несериозно е да се изказват такива хора като Милко и Морко, които са никакви в клуба."