Под гръмкото заглавие "Запор на Прокопиев на морето" агенцията на притежавания от депутата от ДПС Делян Пеевски вестник "Монитор" публикува снимка на... палата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, по-познат като "Морския сарай" в Росенец, Бургаско.

Новината за запора на Прокопиевата вила в Созопол идва от сайта на в. "Труд". Такава вила има, но при всички положения тя не е онази, публикувана от "Монитор". Според информацията Окръжният съд в Бургас е наложил възбрана върху 30% от къщата на издателя на "Капитал" и "Дневник" по искане на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество.

Гафът не бе забелязан повече от 30 минути, но все пак бе замазан - "Монитор" свали Догановия сарай и явно поради липса на снимка на истинския имот на Прокопиев заместиха илюстрацията със снимка на самия Прокопиев.

Иначе, наложеният запор е върху къща с басейн от над 190 квадрата. За предстоящия запор имаше податки още преди няколко седмици, но от КОНПИ се позоваха на "служебна тайна" и така и не стана ясно какви са мотивите за него. Очаква се комисията да излезе с такива другата седмица, защото вече има влязло в сила съдебно решение - на Бургаския окръжен съд.