След като няколко компании, начело с "Лукойл" внесоха искане до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да провери бензиностанциите на Веселин Марешки за нелоялна конкуренция, не закъсня и отговорът на варненския бизнесмен.

В емоционално "слово" от високата трибуна на фейсбук профила си, Марешки, който е и зам.-шеф на парламента, говори за народната любов, "Картела" на горива с главно "К", олицетворяван от компаниите от Българската петролна и газова асоциация, за ползу роду от съществуването на бизнеса му и още неща.

Ето как аргументирано Марешки отвърна на жалбоподателите:

"Картелът пак се жали от Марешки, но Народът застава до мен в борбата срещу нереално високите цени на горивата. За което - БЛАГОДАРЯ. Битката е обща! 1,5 до 2 милиарда е сумата, която остава годишно в българските потребители, благодарение на присъствието на VM Petroleum на пазара на горива. 

Няколко фирми от Картела са се оплакали, че VM Petroleum осъществява дъмпинг. Не е за пръв път, вероятно няма да е и за последен. Хората обаче усещат, че са грубо ограбвани. Коя е правилната позиция - да бъдем част от съглашателите с тази несправедливост или да й се противопоставим с всички сили? 

На членовете на Картела им е удобно да правят мегапечалби на гърба на българския народ с прекалено завишените си цени, но на нас не ни е все едно. Всички знаят, че там, където се появи бензиностанция на VM Petroleum, останалите веднага свалят цените. Ние доказахме еднозначно, че може да се прави бизнес в полза на хората. Дал съм дума, че ще работим за българите и го правя много преди да вляза в Парламента. 

Пипалата на Картела у нас са се прострели навсякъде и на различни нива има защита на лошите практики. Румъния показа как се прави - освети своя картел в горивата и го наказа. В България той продължава да тормози клиентите. Но това няма как да бъде вечно. Рано или късно истината тържествува."

Фирмата срещу която е жалбата е "Трейднет Варна", формално собственост на майката на Веселин Марешки - Веска Марешка. Тя извършва реалния бизнес. В изложението си лидерът на "Воля" говори за "ВМ Петролеум", която държи марката.