Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Силвио Берлускони, който четири пъти управлява Италия като министър-председател, отива пак на съд, този път за подкупване на свидетел, докато се готви да се състезава за пети мандат в изборите догодина, съобщава Ройтерс.

Берлускони (81 г.), който беше осъден за данъчна измама през 2013 г., сега ще отговаря, че през същата година е подкупил пианист, свирил на частните му партита, да свидетелства в негова полза в друго дело - за секс с малолетна, по което беше оправдан.

Новото дело трябва да започне в Сиена през февруари, докато изборите, за които още не е определена дата, се очаква да са през март. Бившият премиер отхвърля обвиненията.

Берлускони оспорва присъдата си от данъчното дело пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург, за да се освободи от забраната да заема публични длъжности, която тя предвижда. Сондажите дават на коалиция между неговата "Форца, Италия" и крайнодясната "Северна лига" най-голям брой гласове в предстоящия законодателен вот.

Берлускони заяви по-рано, че ако не се освободи от забраната, партията му има достатъчно силни кандидати за министър-председател, сред които той спомена шефа на карабинерите (военната полиция) ген. Леонардо Галители.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.