Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата е отворила вратичка към сегашните акционери да внесат средства за вдигането на крака на Корпоративна търговска банка, става ясно от съобщениe на пресцентъра на Министерство на финансите.

От него става ясно, че финансовият министър Петър Чобанов е провел телефонен разговор с главния изпълнителен директор на Държавния резервен фонд на Султаната Оман Абдулсалам Ал Муршиди. Фондът притежава 30% от капитала на КТБ.

Министър Чобанов отново потвърди, че се спазва законът и ще се даде възможност на сегашните акционери да осигурят необходимия ресурс (капитал и ликвидност), като държавните институции ще се намесят съобразно правомощията си по закон, само ако акционерите не успеят. Това е обвързано и с работата по процедурата на специален надзор, който Българската народна банка наложи за срок от три месеца. Намирането на частно решение на проблема, което не ангажира публичен ресурс, е най-желаният изход от създадената ситуация, пише в съобщението.  

Според пресцентъра в разговора между Чобанов и Ал Муршиди били отхвърлени "спекулативните тези, наложени в последните дни, че акционерите не са поканени да участват в намиране на работещо решение относно банката".

Решението е изненадващо и се разминава с обявените от БНБ планове за одържавяване на банката в началото на кризата с нейната ликвидност. Още на 20 юни, когато банката беше поставена под особен надзор, БНБ съобщи, че "ще бъдат предприети действия за отписване на капитала на акционерите на банковата група и отнемане на техните права в съответствие с предвидените от закона процедури".

Ключови думи

Коментари

...

Опа...Костов пак се оказа най-прав..

777

Да ви пикая и на правителството ,и на финансовия министър и на цялата комуинстическа сган ,която за 3 пореден път ни докарва до това дередже.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.