Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай трябва да продължава усилията да “революционизира” тоалетните си, докато задачата бъде изпълнена, каза президентът Си Дзинпин, цитиран от държавните медии днес. Целта е да се засили развитието на туризма и да бъде подобрено качеството на живота, предаде Ройтерс.

Си обяви “тоалетната революция” през 2015 г., за да отърве страната си от това, което агенцията нарича “дълбоко вкоренени проблеми на липса на цивилизованост”.

“Тоалетният въпрос не е дребна работа, това е важен аспект на изграждането на цивилизовани градове и провинция”, каза Си, цитиран от държавната агенция Синхуа.

Китайската национална туристическа администрация наскоро обяви планове да построи 64 000 нови тоалетни между 2018 и 2020 г.

Откакто дойде на власт през 2012 г., Си редовно посещава домове на хора в провинцията и проверява дали обитателите им използват септични ями или тоалетни с канализация, пише Ройтерс.

В програмна реч пред конгреса на управляващата Комунистическа партия през октомври Си за първи път от 1981 г. насам предефинира “основното противоречие”, пред което е изправено китайското общество в това, че то днес се нуждае не просто от повече растеж, но от по-равен растеж, така че да задоволи желанията на хората за “по-хубав живот”.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.