Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не може да се работи с идеята - онези са мръсници, онези са предатели. Приличаме на семейство в тежък развод, които се замерят с мръсно бельо, всеки хвърля чинии по другия. Така изглеждаме сега - ако сме така до следващите избори, тотално ще си счупим главата."

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански на днешната кръгла маса "Региони в развитие, а регионите в застой...", организирана от Движение "България на гражданите". Той и други кметове от бившия Реформаторски блок бяха поканени, за да споделят своя опит пред столичните "десни". Председателят на ДБГ Димитър Делчев ги представи така:

"Десните кметове са остриетата на реформаторската общност. Трябва внимателно да слушаме какво имат да кажат за развитието на страната и регионите, за печеленето на избори и бъдещето на дясното. Те са тези, които ежедневно се борят за решаването на проблемите на хората и тяхното мнение за това какви трябва да се приоритетите на демократичната общност, трябва да бъде водещо."

Спартански заяви, че преди дни е говорил с Радан Кънев, който му е гостувал в Плевен, и му е заявил:

"Не е най-добрият начин да тръгваш нанякъде, като поставяш условия и ограничения."

Според кмета дясното има шанс само да е единен политически субект, а за това е нужна теза, която да привлече избирателя. Той определи бившите партии от Блока като "парченца, достойни за съжаление".

"Преди беше лесно - синьо, червено, нямаше нужда да се обясняваме. Преди дясното беше за Европа и НАТО, сега всички са за това. Това килимче е отлетяло, няма как да се качиш", отбеляза той.

Според Спартански ЕС и НАТО "може да е средство, не кауза". И постави като ключови проблеми за България демографската криза и проблемите в образованието и здравеопазването.

"Кой го интересува как се избират членовете на ВСС? На третата секунда му спира часовникът. Трябва да намерим разбираеми теми. Ние говорим много експертно, защото сме красиви и сме умни...", иронизира се той.

Спартански се похвали, че въпреки неразборията, която е заварил в Плевен, общината е успяла да навакса по всички програмни проекти. Според него това се дължи на подхода му - да запази всички служители, независимо от партийната им принадлежност, с тезата "от 8 до 5 ние сме плевенчани". Кметът обясни, че на втори тур е получил неочаквано подкрепа от местните бесепари, която продължила и в Общинския съвет и че това е практиката, която им позволява да работят ефективно.

"В Общинския съвет не можеш да гласуваш против само по политически причини. Ако едно предложение е смислено, няма значение откъде идва."

И даде пример за успехите си - в Плевен вече има 100% обновен тролейбусен транспорт, напълно обновена контактна мрежа и удължени маршрути. Но успехите на местно ниво нямат значение, когато дойдат национални избори, заяви Спартански, защото "тогава ние сме зависими от местните вождове в София."

Коментари

Не "парченца, достойни за съжаление".

Люспи, гниещи на боклука. Седерастията получи смъртен акт, когато Мафиянски стана "невинен". А беше умряла още години преди това.

Не!

Само Бойкикев и мон пти женераль Наско! Особено първия - но задържитгелно в комплект с Кака Цона! Други не щем... е, може някой зелен да поканим, или педеос.
Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

провинциалните шмекери

Харесва им на провинциалните шмекери да го играят десен ташак на бай Хй. То и на шевчетата им в София им харесваше. Бая облажиха и Божо Трика и Данито Вълчев и цялата продажна „реформаторска“ пасмина Затова сега така горко плачат. Усещат накъде духа вятъра но… га го държаха на бай Хй ни риваха. Сега се сетиха. Ненужни на властта, ненужни на опозицията… кротко ще си оттекат в канала. Тихо да си харчат „реформаторските“сребърници и да не ни занимават с драмите си, ако обичат.
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Хм, този има заложби. Говори

Хм, този има заложби. Говори смислени неща и има запмнящ се изказ. Доста добре. Ще бъде отстрелян, подобно на на Москов, обаче. Автентичните такива не ги търпят

Освен това в апартамента се

Освен това в апартамента се настаняват неканени гости

Тоест партийките ви ще бъдат

Тоест партийките ви ще бъдат взети на абордаж от соросоидите. Това вече стана със Зелените.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.