Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Настоявам да говорим за "демократичната общност", не за "десните", заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов в ефира на бТВ тази сутрин. Той коментира новия проект на неговата партия, ДСБ, БЗНС, ДЕОС и "Зелените" - "Европейски манифест за България".

"Партиите, за които става дума, има центристи сред тях, има десни, има хора с друга политическа ориентация", отбеляза Иванов.

Според Иванов моделът, олицетворяван от Борисов и Пеевски, но включващ и БСП, ДПС и други, ерозира основните европейски ценности и заплашва да загубим европейската си посока. И обясни, че именно това е целта на новия "тим" от експерти - да създаде заедно с гражданите път обратно към Европа.

"Няма нито една европейска базова ценност, която да не е под атака", отбеляза Иванов.

И заяви, че мониторинговият доклад на ЕК е бил успешно "наврян в ъгъла" както с общо усилие на управляващите, така и с усилие от страна на комисията.

"Комбинация от загубена вяра и всички проблеми, които има Европа сега. Има една шега - има стъпки, няма никакъв прогрес. Това е най-краткото обобщение на този доклад."

Според него Юнкер е имал желание да ни даде един положителен доклад, но въпреки "политическата поръчка" експертите не са успели да го направят такъв - защото за 10 години мониторинг не сме изпълнили нито една препоръка напълно.

Иванов отбеляза, че най-важното новият проект на демократичната общност в момента е да имат общи позиции и оценки за състоянието на страната:

"Акцентът не е в подписването на едно или друго споразумение, нов бранд, опитваме се да поставим акцент върху съдържанието. Всъщност това ни дава онази здрава идейна основа, да стъпим на здрава територия помежду си."

На обичайния въпрос - дали очаква да се присъединят формации като ДБГ и СДС, Иванов отговори стандартно:

"Това, че казваме, че сме отворени, би трябвало да е достатъчно. Въпросът е да произведем ясна политическа посока."

Той коментира и идеята на Ивайло Цветков-Нойзи - да има вътрешен вот за общ лидер на "десните", като отново подчерта термина "демократична общност":

"Нашият национален съвет излезе с позиция - широка дискусия на демократичната общност. Трябва доста да стане, докато има някаква ясна визия за нашата обща политическа дейност. Всяка от тези партии е със свое предимство, могат да изработят работещ модел. Въпросът е в ясната цел - да си върнем европейската посока."

Коментари

Седерастията иска да възроди старото

СДС - Стани Да Седна. За който слабо помни 90-тте, това беше тюрлюгювеч от люспи, агентура и продажници, които успешно продадоха прехода на мафията. Срещу 10%. Разликата с тогава и сега е само една - тогава не ги знаехме какви са, а тези ги знаем точно. От Плювналиевата пионка Бойкиклиев, та до Радан "Давам ви 16 милиарда с гол г.з" Кънев. У лево, ако обичате, членове на "димукрадтичната общност".
 's picture

Rhapsody of fire

Не ти ли писна непрестанно да

Не ти ли писна непрестанно да си разплискваш помията?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.