Днес се очаква официално да бъде обявена кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС на конгреса на централата, който трябва да бъде свикан в началото на 2018 г.

Датата не е избрана случайно - днес е 17 ноември, има годишнина от победата на България над Франция на "Парк дьо Пренс" с 2:1. А Пенев бе човекът, дал извеждащия пас към Емил Костадинов за гола му в 90-ата минута.

Сега самият Пенев има нужда от "извеждащ пас", за да бутне от власт Борислав Михайлов. До средата на ноември 2014 г. двамата бяха съотборници, приятели и съратници, но тогава Любо Пенев бе уволнен като национален селекционер. За тирадите му срещу Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Кирил Домусчиев и т. н. още се говори.

За апетит на Пенев, който в момента е треньор на втория отбор на "Валенсия", към властта в родния футбол се заговори по-рано тази есен след позвънявания на негови приближени в редакциите на големи медии. После всичко утихна.

Преди два дни в. "Сега" написа, че кампанията на някогашния № 9 стартира. Предстои кандидатурата му да бъде внесена официално в БФС, очаква се да има пресконференция. Това за начало. Сред застъпниците за Любо бе намесен Христо Бонев. Зума се разграничи пред в. "Марица" - той няма да взема страна, и Пенев, и Михайлов са "негови момчета".

Вчера популярният в спортните среди адвокат Радостин Василев разпространи снимка на агитационни брошури на Любослав Пенев в битката за БФС. Василев бе адвокат на ЦСКА, а в момента представлява БФ по вдигане на тежести в делата й с международната федерация.

Именно той бе човекът, който стои зад трансформацията с "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе), довела до пръкването на ЦСКА-София. Значи ли това, че клубът на Гриша Ганчев ще подкрепи Пенев, който е бил треньор както на ЦСКА, така и на "Литекс"? Тепърва ще разберем.

Ганчев изкаше да издигне Наско Сираков и дори потърси подкрепа от "Левски", но както Вълка, така и Спас Русев са му отказали.

Сега на сцената излиза Любослав Пенев. Очаква ни интересна предконгресна футболна зима.