Старши-треньорът на "Левски" Делио Роси е вариант за нов селекционер на Италия, пише сайтът stadiosport.it. Вчера наставникът Джан Пиеро Вентура бе уволнен, след като не успя да класира "адзурите" на световното в Русия, а страната понася срам, тъй като не е пропускала мондиал от 1958 г. насам.

Според тази и други медии на Ботуша фаворит за поста е Карло Анчелоти, който е без работа след уволнението си в "Байерн" (Мюнхен). Той обаче можело да излезе скъп на шефовете на местната федерация, които да решат да поверят поста на друг специалист.

Така се появява списък с възможни кандидати, в който са Делио Роси, Винченцо Монтела, Клаудио Раниери, Луиджи де Биаджо...

Треньор трябва да бъде избран до края на този месец, въпреки че Италия няма мачове до идната есен, когато стартират европейските квалификации и новия турнир Лига на нациите.

Делио Роси е носител на Купата на Италия с "Лацио", а също така е предвождал отбори като "Фиорентина", "Сампдория", "Палермо", "Болоня"... Ангажиментът му с "Левски" е първият извън пределите на Апенините.

А последните събития на "Герена" сочат, че Роси получава повече власт, което значи, че доверието в него остава много високо от страна на собственика Спас Русев. Напук на прокрадващи се недоволства сред "сини" фенове, ветерани и функционери, че "Левски" играел много дефинзивно.

По-рано днес стана ясно, че един от помощниците на Делио Роси - Асен Букарев, става мениджър и координатор по спортно-техническата дейност на ст. "Георги Аспарухов". В задълженията му влиза "изграждане и развитие на международни контакти, въвеждане на нови информационни системи, процеси и правила за управление на спортната дейност, развитие на скаутска дейност на клуба и подобряване на работата на отделните звена".

Напрактика Букарев поема част от функциите на Даниел Боримиров, който от Нова година няма да заема вече поста спортен директор. Позицията се премахва, така Делио Роси ще бъде нещо като мениджър по английски маниер.

Боримиров потвърди за промяната пред "Дарик радио". Той приема решението на Спас Русев, но му заявил, че не е съгласен, тъй като "Левски" трябвало да има спортен директор.

Един от Четвъртите в света ще мисли дали да остане директор на детско-юношеската школа на "сините". Той иска да чуе намеренията на ръководството на клуба по отношение на подрастващите - дали "Левски" възнамерява да инвестира в нови терени и въобще в развитие на собствените кадри.

Според Боримиров клубове като "Лудогорец", "Септември", "Ботев" (Пловдив), "Берое" и т.н. имат по-добри школи от "Левски".