Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против пълната забрана за т.нар. преместваеми обекти по Черноморието. Наскоро вицепремиерът Валери Симеонов поиска именно такава забрана и дори заяви, че всички тези обекти се държат от фигура в подземния свят. Ангелкова обаче каза, че е коментирала темата с представители на бранша.

"Голяма част от хората не искат пълна забрана за преместваеми обекти", заяви Ангелкова.

Аргументите на бранша били, че ако тези обекти се премахнат, единственото, което ще се продава, е това, което влиза в ол инклузива на хотелите. Друг аргумент бил, че ще се увеличи безработицата.

"Премахването на преместваемите обекти ще създаде голямо напрежение", каза Ангелкова.

Тя се обяви за "тотален контрол" и "премахване на тези обекти, които не отговарят на изискванията".

"Нормално е в един екип, както е в една къща, да има различни мнения."

Така Ангеликова коментира различията си със Симеонов. И допълни, че тя се вслушва в мнението на бизнеса.

"Винаги сме подкрепяли изграждането на втори лифт в Банско. Лифтът е един от най-екологичните видове транспорт", каза още Ангелкова.

И уточни, че тепърва ще се приема план за управление на Национален парк "Пирин". В него щели да бъдат разрешени само спортни съоръжения. Строителството в парка щяло да е забранено. 

"Ако с такова недоверие подхождаме към всяко едно начинание, нищо няма да се случи."

Това каза Ангелкова по повод обществените опасения за втория лифт. Тя се похвали, че се очаква много добър зимен сезон и увеличение на туристите с 5-10%. И изтъкна, че отново ще има опашки на лифта в Банско.

По отношение на липсата на персонал - Ангелкова изтъкна, че са създадени условия за наемане на сезонни работници от трети страни.