Докато от БСП искат премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента, а председателят му гони от пленарната зала лидерката на БСП Корнелия Нинова, самият Борисов води заседанието на Министерския съвет. Преди старта му той анонсира, че за коледни добавки към някои пенсии се предлага да бъдат отпуснати 50 млн. лв.

"Работихме доста през тази седмица. На два пъти вдигахме пенсиите през годините. Мисля, че в бруто състояние на икономиката, добрата работа на приходните агенции, а и ангажиментът, който имаме, ни дава възможност за 50 милиона за Коледа да вземем като решение днес, ако го подкрепите, за пенсионерите, така че тази добра традиция да продължи", казва Борисов, цитиран от пресцентъра на МС. 

На свой ред министърът на труда и социалната политика Бисер Петков обяснява кои точно ще получат коледни добавки:

Коледни добавки да получат пенсионерите с изплащан размер на пенсиите за декември до 321 лв. включително. Това е линията на бедност, която се предлага за 2018 година. Разчетите на НОИ показват, че това са около 1,234 милиона пенсионери. Размерът на добавката е позната от последните изплащания - 40 лева на пенсионер.