Случи се. Италия, един от най-обичаните и титулувани национални отбори на планетата, няма да играе на световното в Русия догодина. Това се случва за втори път в историята и за първи след 1958 г., когато мондиалът е в... Швеция.

Тази вечер "скуадра адзура" не успя да преодолее Швеция, тимът на която удържа 0:0 на "Сан Сиро" и ще пътува догодина в Русия заради 1:0 в първата среща от баражите.

"Италия, това е апокалипсисът", гръмна в. "Газета дело спорт".

"Приключих", това пък обяви легендарният вратар Джанлуиджи Буфон през сълзи още на терена.

Най-вероятно това ще е последният мач на ветерана за Италия.

"Сините" създадоха няколко наистина добри положения за гол и в двете полувремена, но не успяха да реализират. Което дойде да покаже за пореден път една от големите слабости на този тим - липсата на голмайстори.

Шведите, които имаха претенции за две дузпи в първата част, играха днес антифутбол, те нямат удар в очертанията на вратата на Буфон.

"Тре крунур" се присъединява към Хърватия и Швейцария, които също завършиха 0:0 ответните срещи, съответно срещу Гърция (4:1 в първия мач) и Северна Ирландия (1:0).

В Европа остава само още един бараж - между Ирландия и Дания. Те направиха 0:0 в Копенхаген в петък. Срещата е във вторник, когато има и доста приятелски срещи. Най-интересната от тях е Англия - Бразилия на ст. "Уембли".