Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Употребата на канабис от вносни растения вече е законно в Полша, съобщиха медиите в страната. 

Новото законодателство мина с почти пълно мнозинство в Сейма - 440 "за", 3 "против".

То дава право на фармацевтичните компании да започнат да произвеждат лекарства, съдържащи съставки от растението, но те ще трябва първо да бъдат регистрирани. 

От Камарата на полските фармацевти обявиха, че повечето от тях са готови да започнат производство, а останалите ще имат достъп до специални курсове, ако се нуждаят от допълнително обучение.

"Изчислено е, че до 300 000 пациенти могат да се възползват от лечение с медицинска марихуана", казаха от камарата.

Лечението е одобрено за употреба при хронични болки, гадене, причинено от химиотерапия, множествена склероза и резистентна на обичайните лекарства епилепсия.

Според експертите един грам медицинска марихуана в страната ще струва 50-60 полски злоти, или 13-17 евро, а месечно лечение - около 2000 злоти (470 евро).

След това решение България остава една от малкото държави в ЕС и Европа, които забраняват всякаква употреба на марихуана и криминализират употребата ѝ. Освен повечето държави в ЕС Македония и Турция наскоро също легализираха медицинската употреба. Всяко обсъждане на въпроса у нас не бива допускано в Народното събрание, чест довод е, че обществото не е готово за това.

Коментари

 's picture

Бобо

България и тревата

Че как ще я легализира , та тогава мафията ще остане без приходи , а както се знае , тя управлява у нас ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.