"Наглият грабеж" на КТБ се осъществява от "мустаката престъпна група". Това каза пред бТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той поясни, че в момента сме свидетели на вторично разграбване на активите, които трябва да служат за обезпечение. Според Хамид това се прави чрез "проста и ефективна схема" и даване на заеми на "кухи фирми".

"Законопроектът ще пресече тази практика."

Това заяви Хамид по повод внесените промени в Закона за банковата несъстоятелност от Делян Пеевски, Йордан Цонев и него самия. Според депутата юристите, които критикуват законопроекта, са "платени със същите тези откраднати пари".

"Ние сме спокойни, че сме на прав път. Подготвяме още няколко законопроекта в тази посока", заяви Хамид.

Той отрече критиките, че се прави извънредно законодателство. И припомни, че и друг път са се приемали закони, които да важат със задна дата.

"Очаквам да предоставим на синдиците на КТБ ефективен правен способ да предяват претенции към тези грабители", каза Хамид.

От ДПС все още не били разговаряли за законопроекта с други парламентарни групи.

"Искаме да видим кой иска разграбените активи да се върнат", обясни Хамид.

За пореден път той заяви, че "Обединени патриоти" трябва да напуснат властта. Според него те дърпат надолу цялото правителство, но и държавата.

"Ние обвиняваме ГЕРБ за допускането на нацоналистите във властта."

Така Хамид коментира подозренията, че ДПС просто се надява да заеме мястото на патриотите като коалиционен партньор на ГЕРБ. Той не даде конкретен отговор на въпрос дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие по темата корупция, който БСП се кани да внесе.