Ветераните на "Витоша" (Бистрица), водени от Бойко Борисов, победиха звезден "Левски" с 2:0 в мач от държавното първенство по футбол. Двубоят, игран в ранния следобед на стадиона-красавец в Бистрица, трябваше да определи представителя на София за надпреварата на асовете с побелели коси по-нататък.

Домакините сразиха "сините" с по един гол в двете полувремена (по 40 минути). За 1:0 се разписа бившият футболист на ЦСКА Светослав Петров. За "Левски" играха Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров-капитан, Христо Йовов, Дончо Донев, Захари Сираков, Илиян Симеонов, Руслан Вуцов - големият син на Иван Вуцов, вратарят Йордан Господинов...

В 78-ата минута Господинов спаси дузпа на Бойко Борисов, отсъдена за нарушение срещу Светослав Петров.

А дори пълната с величия от близкото минало на родния футбол селекция на "Левски" нямаше отговор срещу "тигрите" на премиера.

Борисов бе капитан с №13 на фланелката. Той респектираше Гонзо и компания с мощната си фигура в средата на терена, но също така с отигравания на типичен модерен плеймейкър.

Министър-председателят опитваше да играе с едно докосване, в някои моменти нестандартните му ходове оставаха неразбрани за останалите в зелени екипи. Не е изненада, че той има участие и при двете попадения.

"Левски" атакуваше повече, ала по-опасните акции бяха на сметката на "Витоша". Освен изтърваната дузпа домакините удариха греда, имаха и други чисти положения.

В края на полувремето всички в синьо настръхнаха, когато бе отсъден пряк свободен удар за "тигрите", а зад топката застана Борисов. За техен късмет обаче (дали?) той уцели стената.

Елитният рефер Николай Йорданов даде близо 5-минутно продължение, но и това не помогна на "Левски". За бистричани освен Светослав Петров се изявиха и други познати имена, като Гошо Гинчев, Георги Пеев, Николай Божов...

Така Бойко Борисов и "Витоша" продължават напред, а "Левски" е дотук.