Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Впечатляваща актуализация на годишния бюджет за отиващата си 2017 г. прие вчера малката община Каварна. Това сигнализира Цонко Цонев - бивш кмет и сега общински съветник в 17-членния градски парламент.

Повишението е със 76 020 лв. По-интересно е обаче за какво отиват те. 

Например, след като "сагата" с пежото на Цонко Цонев, което гние в двора, стигна до централните медии, сега Ставрева коригира перо "Закупуване на лек автомобил за община Каварна". И то с колко само: от 40 000 на 80 000 лв. Въпросното закупуване явно предстои, макар че - както казахме, старата кола, която тя нарече увредена от автографите на световни рок и други звезди, още не е продадена (пежото бе обявено за 30 000 лв.,б .р.).

Затова пък средствата за ремонт на етнографския комплекс или закупуване на пътнически микробус за общината рязко се изпаряват - съответно от 60 000 и 40 000 на 0 лв. Същата е и съдбата на изграждането на няколко улични мрежи, личи само от това факсимиле.

Общината предвижда и драстично повишаване на разходите за побратимявания. Те стават от 17 000 на 42 000 - процентно това е по-голям "овчарски скок" дори от оня с колата (2,5 пъти).

В бюджета на Добрич например няма нито лев за подобно перо - в областния град може би са по-"темерути", но не щат да се побратимяват нито за стотинка, отбелязват местни. Побратимяванията включвали основно екскурзии - като тази през миналата година на 19 души до Подолск.

Затова пък за пенсионерите общината ще продължи да праща поздравителни картички за именни и рождени дни, и то само на тези над 65 г.

"Този позор не беше гласуван от следните съветници Адриан Ялнъзов и Йордан Стоянов от ГЕРБ, Веселина Андонова от БСП, Веселина Енчева от РЗС и моя милост. Най-върлите привърженици на тези харчове, освен групата на БСП, бяха Росен Димов - председател на ГЕРБ, Мемиш Мустафов от РЗС, по-известен като агент Вихър от шести отдел на ДС", написа Цонко Цонев във фейсбук.

Коментари

Самозабравянето при някои хора продължава.

За плебса - една студена вода, за управляващите (които де факто са негови слуги) - възможно най-голям лукс. Да видим докога ще продължава това.

Пир по време на чума.

Пир по време на чума. Поредният боклук, който трябва да бъде изринат.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.