ЦСКА 1948 изригна с ново писмо до медиите, с което атакува ЦСКА-София (на Гриша Ганчев) и задава въпроси за базите на фалиралия ПФК ЦСКА АД.

През миналата седмица създадения през лятото на 2016-а клуб се обърна с декларация към спортния министър Красен Кралев. Там бяха изказани опасения за прозрачността на бъдещия търг за отдаване под наем на стадион "Българска армия" и комплекса в Панчарево.

Сега ЦСКА 1948 отново изказва недоволство от факта, че сегашния договор между Министерството на младежта и спорта ЦСКА-София се крие.

Вижте цялото обръщение на ЦСКА 1948 - без съкращения и редакторска намеса:

"СПРЕТЕ ФУТБОЛНОТО КТБ! ДА ИЗГОНИМ “ЛИТЕКС“ ПРЕДИ ПОРЕДНИЯ ФАЛИТ

Конкурсът за базите на ЦСКА наближава, плащането на емблемата също. Маските падат и нервите на хората в „Литекс“ не издържат. Отчаяно бяха върнати в играта ликвидатори на любимия ни клуб, които като негови „ръководители“ веднъж не успяха да вземат лиценз и го изпратиха във „В“ група, а година по-късно успяха и да го фалират. Като дори опитаха да го прекръстят на ФК "Лупи".

Господа окупатори на „Армията“, наближава поредният ви провал. За щастие на всички цесекари ще се върнете обратно там, откъдето се появихте.

Призоваваме армейската общност да обедини усилията си, за да спре това футболно КТБ, да спре поредния опит за разграбване на ЦСКА.

Два пъти тези господа се опитват да преименуват „Литекс“ и да се настанят в Борисовата градина. Два пъти „червена“ България им посочваше вратата.

На третия път планът им успя. Е, почти! Настаниха се на „Армията“ и в Панчарево. Но пак не им се получи. Истински цесекари, не докарани от ловешките села, възродиха на жълтите павета ЦСКА. Там, където всичко започна и през 1948 година.

Ние избрахме да си платим цената на фалита. Така, както правят в цял свят – стартирайки от нулата. Защото да риташ (минимум) три години по села и паланки е футболен затвор. Спортното изкупление. Години на мачове срещу трактористи, без телевизионни права, без трансфери, без възможност за финансова печалба от дербитата с Левски и другите традиционни съперници, без възможност да напълним стадиона в мача, с който ще детронираме „Лудогорец“.

Ние търпим и най-голямата несправедливост – да играем далеч от дома, докато там се е настанил „Литекс“. При това със скандално споразумение, което се крие.

Може би защото е сключено с частното дружество „Ловеч спорт 96“ или със собственика му „Литекс комерс“? Така ли е? Чакаме отговор на тази чудовищна несправедливост спрямо ЦСКА, спрямо всички данъкоплатци.

В същото време не остана терен в столицата, на който да не сме провели мач или тренировка. Но за всичко си плащаме. До стотинка! И в момента имаме НУЛА задължения. Плащахме си и плащаме като попове на държавата за нейните бази, които ползваме при нужда.

В същото време Ганчев и Инджов избраха лесното, но нечестно – нито един лев от дължимите милиони на държавата. И преместване на „Литекс“. За капак този клуб не извади и стотинка за наем на нашата база. Отново несправедливост! Нека покажат бордеро! За един платен наем! Питаме се само с колко още е завлечена през тези месеци държавата от футболния Спас-Александър?

Питаме се също платен ли беше онзи прословут милион за смет на държавата, заради който беше отнета базата на нашия ЦСКА? Коя фирма го плати? Кога? Нека се покаже на обществото?

Макар че ще е смешно при всички случаи, тъй като базата беше отнета заради дълг на ЦСКА със собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, за да бъде дадена на „Литекс“ със собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов.

Да, „Литекс“ – потвърдено и от ръководството на този клуб с няколко писма до УЕФА и до Спортния съд в Лозана. Написано черно на бяло, че този отбор не иска да има нищо общо с ЦСКА и само използва феновете му.

Уважаеми армейци, а и всички останали честни данъкоплатци. Време е тази шизофрения да спре!

Нека сложим край на това футболна КТБ, в което потънаха милиони и продължават да потъват.

Ние не се притесняваме да извървим до края своя път, защото сме армейци. Спечелихме окръжната група. Като всеки истински тим на ЦСКА в момента също сме на първо място.

Не ни е страх да обиколим всички поляни на София, ако се налага. Специално "Литекс" ще го бием, където го хванем. На паркинга на „Арена Армеец“ да го хванем, пак ще го бием, защото нашите футболисти знаят цената на емблемата. Усети го вече малкият „Литекс“, този неприет дори в Ловеч преименуван „Ботев“ Луковит.

Няма да бъде приет обратно сигурно и „Литекс", защото тази малка община е пред фалит, натоварена с милиони задължения (вероятно) от същото дружество, което сега се разпорежда с базите на ЦСКА, нашите бази. Спортът в Ловеч е унищожен, земите се продават, парите отиват в частни сметки, а общинарите се чудят как да спрат източването.

Но нека оставим този проблем на съвестта на хората в Ловеч. Ние искаме „Литекс“ веднага да ни освободи от незаконното си присъствие. А дали ще ходи в Баховица, или в Микре - не ни интересува!

Ние сме ЦСКА , те са Литекс!"