Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бюджет 2018 - ГЕРБ в ролята на Тройната коалиция преди десет години.

Библейската история за съня на Йосиф с мършавите и тлъстите крави не е случайна. Тя показва, че икономическите (и климатичните) цикли съпътстват човешката цивилизация от първия ден. И умението да използваш "тлъстите" години с поглед в бъдещето може да направи дори от заробения еврейски овчар пръв министър на фараона (на праведния Йосиф от Стария завет се пада отговорността да разтълкува съня на фараона - мършави и угоени крави, и така той предупреждава колко години реколтата ще е лоша, за да се запасят с храна, б.р.).

Е, Владо Горанов не става за тая работа. На мястото на Йосиф щеше да си изгние в килията.

България навлиза в третата година на положителен икономически цикъл заедно с цяла Европа. Предстоят още няколко години на нарастваща икономика и приходи в бюджета. През тези години ще има достатъчен ресурс да се финансират крайно спешните реформи в пенсионната система, съкращенията и преструктурирането на администрацията, въвеждането на електронно управление, превъоръжаването на армията, децентрализацията на публичните финанси и осигуряването на икономическа жизнеспособност на общините... Списъкът, разбира се, е много по-дълъг.

Нищо от това не е предвидено в бюджет 2018. Нищо. Както не беше в 2017, както няма да бъде в 2019, ако на власт са ГЕРБ или БСП. Защото са крадливи комунисти, затова. И лъжливи - защото големите приказки за административна реформа нямат никакво отражение върху бюджета, т.е. няма да има такова нещо. То без пари не става.

И след няколко години, когато икономическият цикъл се завърти, отново ще гризем дървото. И пак няма да има пари за пенсии, и пак пилотите няма да има на какво да летят, и пак общините ще са фалирали, и пак раздутата администрация ще обслужва партии, а не граждани. И пак "предишните" ще са виновни.

---

Бел. ред. - Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

Коментари

Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Ами ядосва се човека!

Като човек отдаден на България, на нейното бъдеще и подобряване живота на хората Радан се ядосва, че на управляващите не им пука за страната и хората в нея, за това как ще се оправяме, когато времената станат по-неблагоприятни!
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Само не разбрах как точно ще помогне Радан -

като вдига лозунги от коридори и срещи ли? И като свалят ГЕРБ, те ли ще дойдат на власт? Too good to be true! Масата ще избере или някой креслив националист или БСП (по-вероятно).

Отдаден е той. Колко да е

Отдаден е той. Колко да е отдаден

"Почтеният" и "честен" Радан

През октомври 2014 - "В обещание съм пред българския избирател да не подкрепям кабинет с участието на Борисов". През ноември 2014 - вече в коалиция с Герб, с АБВ и с патриотчетата. Добре, Раданка, че не си лъжлив комунист.

"Почтеният" и "честен" Радан излъга и за парите

на ДС-Б в КТБ: https://offnews.bg/politika/bivshiat-kovchezhnik-na-dsb-radan-lazhe-znaeshe-za-smetkata-v-ktb-364537.html Добре е, Раданка, че не си "лъжлив комунист".

Радане прави си напълно за

Радане прави си напълно за ГЕРБ и БСП, само че защо се изпускаш от списъка. Вие от малкото БКП сте също толкова крадливи и вредни за България колкото и споменатите от теб партии. А след провала ти с какви очи пак излизаш пред хората не знам, явно си доста нагличък.

Тия са толкова незначителни,

Тия са толкова незначителни, че не мога да ги забележа къде са
ognian  deyanov's picture
ognian deyanov
ognian.dey

По - точно....

По - точно е БСП и ГЕРБ, две производни на БКП. Моля заблудените гербаджии да се размислят, а службогонци те сами бързо ще се ориентират.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.