"Лудогорец" би "Левски" с 2:0 в нервен сблъсък от 14-ия кръг на Първа лига. Победата позволи на "орлите" да продължат да водят с 5 точки пред ЦСКА-София и вече с 11 пред "сините" в класирането.

В следващия кръг шампионът приема "червените" в Разград. 

Днешния двубой на "Лудогорец арена" предложи страхотна битка през първото полувреме, в което имаше гол за домакините, друг не бе зачетен, а треньорът Димитър Димитров-Херо бе изгонен от скамейката заради невъздържано поведение. След почивката "зелените" затвориха мача с повече класа и самочувствие.

Върджил Мисиджан няколко седмици бе извън строя на "Лудогорец", тъй като отказваше да преподпише нов договор. Днес холандецът доказа, че е важна фигура с гола си в 11-ата минута.

Малко след това Серджиу Буш пропусна да изравни.

В 31-ата минути гол на домакините не бе зачетен след продължително разбъркване в полето на "Левски" - заради засада. Трима от съдиите, начело с главния Волен Чинков, се съветваха дълго, преди да вземат решение. Херо побесня и тръгна да търси обяснение, а Чинков го прати на трибуните.

Така бургазлията няма да води тима си от скамейката срещу ЦСКА.

А екшънът продължи на терена, имаше динамика в играта, "Левски" в тези минути бе равностоен. В края на полувремето Буш направи нов пропуск.

След антракта "Лудогорец" подчини съперника си. В 59-ата се случи логичното - Вандерсон удвои, а попадението му майсторски бе изработено от Джоди Лукоки. Тук всичко свърши, въпреки че след това прехвърчаха искри на терена заради спречквания.

Вандерсон можеше да направи 3:0, но стреля край вратата. 

В крайна сметка "Лудогорец" спечели напълно закономерно, а се видя, че поне на този етап "Левски" отстъпва значително. В четвъртък "орлите" приемат португалския "Спортинг" (Брага) в Лига Европа.