"Левски" и ЦСКА-София направиха 2:2 пред около 30 хиляди зрители на националния стадион "Васил Левски" в дерби от 13-ия кръг на Първа лига. Това е най-високата посещаемост на мач между "сини" и "червени" в последните години. Целият съботен ден бе белязан от двубоя в София. Двете агитки имаха шествия из столицата.

Давид Яблонски даде ранен аванс на "Левски" още в 8-ата минута. Защитникът е голмайстор на тима от началото на сезона, а днешното му попадение е под номер 6.

ЦСКА обаче отвърна бързо с голове-близнаци на халфа Тиаго Родригес. Португалецът изравни в 12-ата минута, като наказа грешка на бранителя Иван Горанов. В 15-ата оставеният непокрит Тиаго порази Божидар Митрев за втори път с далечен удар в долния му десен ъгъл - 2:1.

След светкавичната "размяна на шамари" "червените" контролираха събитията на терена. Те продължиха да играят агресивно и да търсят гола. Обратно - "Левски" нямаше отговор на това. Символичните домакини не застрашиха сериозно вратата на ЦСКА нито веднъж до края на полувремето. Всичко се развиваше в полза на Фернандо Каранга и компания.

"Левски" натисна след почивката и усилията на отбора на Делио Роси бяха възнаградени в 61-ата, когато Роман Прохазка засече центриране на Милош Цветкович за 2:2.

До края съперниците предпочетоха да не рискуват и разделиха точките, което е в услуга на "Лудогорец". В понеделник шампионът приема "Етър" и при успех може да дръпне с пет пункта пред ЦСКА в класирането.

Може да се каже, че "Левски" и ЦСКА-София разделиха и полувремената. Също така головите ситуации почти на 100 процента бяха оползотворени. "Червените" създадоха малко повече.

Голям мач не стана, действията бяха сковани от напрежение, грешки и предпазливост. Поне имаше голове. И заряд. Играта на ЦСКА не се получи, не и като владеене на топката и агресия. "Левски" продължава да е загадка. Този път "сините" допуснаха две попадения, при това след 1:0. Достойнство за тима е, че успя да изравни - най-вече с характер.

Имаше страхотна битка и по трибуните - със солидно присъствие на агитките, песни, възгласи, хореография, бомбички, димки... Може би и този двубой завърши наравно.

Нарядът на съдията Георги Кабаков предизвика недоволство сред привържениците на "Левски", но пловдивчанинът се справи добре със задълженията си. Не беше и затруднен много, нямаше трудни ситуации за решаване.