Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Манчестър Юнайтед" не изживява най-добрите си дни като резултати и класирания, но не и като финансови дела. Както вече бе съобщено, клубът финализира сключването на нов гигантски договор за екипировка за десет години. От следващия сезон "Адидас" ще облича "червените дяволи", за което ще плаща по около 75 милиона паунда (94 млн. евро) на сезон.

Това прави близо милиард за десетилетието. А според германския концерн, "Юнайтед" така или иначе ще ги постигне - от продажбата на фланелки, като гарантира по-добра дистрибуция и по-широка мрежа из целия свят.

Така приключва 13-годишното сътрудничество между "Манчестър Юнайтед" и "Найки". Английският клуб ще играе и през следващия сезон с екипите на щатската марка, след което минава на "Адидас". Преди месеци почнаха преговори между "Юнайтед" и "Найки" за нов контракт. Янките не бяха готови да плащат много повече, отколкото сега, което е почти наполовина по-малко от въпросните 75 милиона. 

Все пак нещата не бяха далеч от подновяване на споразумението, но тогава се намеси "Адидас" и собствениците на клуба от "Олд Трафорд" нямаше как да откажат на предложението, още повече при условие, че "Найки" отказа да отговори на високата миза.

А "Манчестър Юнайтед" и досега бе №1 по приходи от договор за екипировка, но вече дръпна сериозно пред другите колоси. "Реал" (Мадрид) е на второ място с 31 милиона паунда, следват "Челси" и "Арсенал" с по 30 млн., "Барселона" - 27 млн., и т.н. и т.н. Доставчик на първата тройка в тази компания е... "Адидас". Явно и за любимата на много българи спортна марка бизнесът е добър, та е готова да вади такива пари.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.