Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Има песни, които са като машина на времето – още първите няколко тона ни пренасят назад в годините. Връщат ни в прекрасните мигове, преживени с "Щурците", "Сигнал", "Диана Експрес", "Тоника", LZ… и прочие "големи кораби" от славното минало и настояще на родната попсцена. Скоро някои от тях ще ни бъдат припомнени. Мнозина от най-ярките гласове и имена на естрадата ще излязат заедно пред публиката – на 11 ноември в зала 1 на НДК.

Събитието се нарича "Концертът" и ще събере Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Йордан Караджов, Кирил Маричков, Илия Ангелов. Ще прозвучат дуетите Дони и Нети, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Тони Димитрова и Стефан Диомов, Михаил Белчев и Искра Радева, Хайгашод Агасян с Недялко Йорданов и формацията "Петте сезона".

Инициатори на този естраден събор са Михаил Белчев и съпругата му Кристина, провокирани от пошлите текстове на съвременната музика. Мотивира ги и синът им Константин – той споделя с тях, че неговото поколение няма как да чуе тази музика. Родителите му се надяват да видят в залата млади хора и посланията в песните да достигнат до тях, защото са по стихове на Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Миряна Башева, Георги Константинов, Маргарита Петкова, Михаил Белчев, Александър Петров, Радой Ралин, Евтим Евтимов – "Тежък характер", "Ние можем да имаме много жени", "Не остарявай, любов", "Късна любов", "Не ми пука", "Устрем", "Романтика", "Клетва"…

Някои от изпълнителите в "Концертът" събират и сами хиляди зрители със соловите си концерти, но емоцията да излезеш заедно с едни от най-обичаните гласове и лица от най-популярния навремето жанр, е неповторима.

"Винаги е хубаво да се събираме – казват Михаил и Кристина Белчеви – Ние сме си много близки, живеехме с тези песни. Сега говорим за европейско ниво, но всъщност европейското ниво на българската музика беше точно нашето поколение".

Двамата се надяват този концерт да се превърне в ежегодна среща между приятели, ценители и почитатели на популярната българска музика.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.