Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В български контекст и дясното, и лявото са изхабени, не носят особена описателна стойност. Отказваме да боравим с тях, те маскират реалности. Това заяви пред бТВ лидерът на Движение "Да, България" Христо Иванов.

"Когато кажеш дясно или ляво, в парламента те са заедно. Като вдигнеш чаршафа, там винаги се оказва Пеевски", коментира Иванов.

Според него партиите от демократичната общност не трябва да се занимават с "обединяване, реобединяване", а с политика и да поставят каузи.

"Това, което ние казваме с нашите приятели от 5-те партии, е, че трябва да изведем пред скоби не снимките пред фикуса, а каузата", каза Иванов.

Според него дали партиите ще са една или пет, не е толкова важно.

"Подменяме политиката с апаратни движения. Не това е интересно за хората. България се управлява зле, върви на зле. Изпускаме демократичния модел на развитие. Трябва да предложим демократична европейска алтернатива", каза Иванов.

За пореден път той заяви, че не е сигурен дали, ако тези 5 партии са се били заедно на изборите, са щели да бъдат трета политическа сила. И допълни, че сега тези партии вървят стъпка по стъпка.

"Заедно да превърнем европейските избори за това дали българските граждани са готови България да се изплъзва от сърцевината на европейския проект", каза Иванов.

И допълни, че петте партии са в прекрасни отношения.

Иванов оприличи АЕЦ "Белене", за чието възстановяване се заговори отново като "поредната КТБ - дупки, в които държавата налива наши пари". Шанс за нова КТБ имала и Българската банка за развитие, за чийто шеф наскоро бе назначен Стоян Мавродиев.

"Касичка за олигархията, оглавяване от човек, който добре ѝ служи", каза Иванов.

Той коментира, че в България частната собственост значи все по-малко, защото държавни органи избутват едни хора от доходни икономически дейности, за да могат други да се наместят. Според Иванов Цветан Василев и неговите инициативи в САЩ, свързани със закона "Магнитски", няма да осветят казуса КТБ.

"КТБ може да бъде осветлен само от българските институции, които да си свършат работата. Ние нямаме такива. Не можем да разчитаме на Цветан Василев да възстанови справедливостта. Трябваше да имаме прокуратура, да му предложи някаква сделка, да понесе отговорност, но да даде информация за цялата политическа класа, която позволяваше това да се случи", смята Христо Иванов.

Коментари

Simeon Simeonov's picture
Simeon Simeonov
s.simeonov

Като вдигнеш чаршафа и виждаш Пеевски...

Ако ЕНП не бяха приели ГЕРБ или поне се бяха разграничили от това мюре, след бламирането на съдебната реформа, тези думи щяха да са кощунствени. Сега им даваме право!

Баси...

"Христо Иванов: Ляво или дясно? Като вдигнеш чаршафа и виждаш Пеевски" - не искам да знам къде спи Иванов, та му идват такива образи. А и не е прав да демонизира "Пеевски", както ни учеше Командира. Проблемът у нас е дивият капитализъм, който изградиха за нас мутрите на прехода и назначените от тях пионки. По света, такава диващина има само в най-изостаналите и наскоро "демократизирани" държави. На запад отдавна са разбрали, че ако сипеш хлороформа в тенджерата наведнъж, жабата ще изскочи веднага, а ако го добавяш твърде бавно, ще му свикне. Затова там са издигнали магията на общественото манипулиране във висока наука, дотам, че ако си вътре почваш да си верваш, че живееш "свободно". У нас всичко е още доволно грубичко, щото манипулациите не надвишават с много тия по времето на соца и е лесно да ги усети дори много прост човек. Ето, горният "умен" и "красив" дори леко е започнал да усеща, че дали ЕНП, дали ПЕС, все той ще се държи за палците ;)
de ment's picture
de ment
dement

България

Под чаршафа - Пеевски, по сйтовете - Христо Иванов. Кошмар!

Плашислав

Плашимир
kate pate's picture
kate pate
kate pate4

Ето за кого Рада глади чаршафите, значи

Христо Иванов:Като вдигнеш чаршафа, там винаги се оказва Пеевски" Еми сваляй гащите и се обичайте.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.