"Нерде Ямбол, нерде Стамбул."

Това бе краткият отговор на депутата от "Обединени патриоти" и партия "Атака" Павел Шопов на въпрос как ще коментира обществените съмнения, че по-малкият коалиционен партньор в управлението обслужва интересите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Подобни съмнения витаят около дейността на икономическия министър Емил Караниколов, който е номинация на "Атака". Те са свързани и с Йордан Стоев, избран за член на ВСС и номиниран от Волен Сидеров. Докато Караниколов бе шеф на агенцията по приватизацията, бяха осъществени няколко сделки, които се свързваха пряко или косвено с Пеевски. Има сериозни съмнения, че икономическият министър впрегна държавата и зае страната на Пеевски по казуса "Дунарит". Като прокурор Стоев потвърди на втора инстанция отказа да бъде образувано дело срещу Пеевски за организирана престъпна група съвместно с Цветан Василев и Николай Бареков.

Според Шопов обаче всичко това е поредната атака срещу кабинета.

" От ДПС желаят дестабилизация на властта и сваляне на правителството преди европредседателството", заяви Шопов.

Той допълни, че патриотите са свършили много работа, а ДПС не може да се примири с това, че партията е отстранена от властта."

"Те истерично желаят да влязат в управлението", заяви Шопов.

Борис Ячев декларира, че подкрепя вицепремиера Валери Симеонов в желанието му да си търси правата в съда за това, че е набеден като човек, който е отправял заплахи към медии и журналисти. Намеренията на Симеонов, свързани със съдебни дела, касаят 4 български медии.

"Заплахата за развитието на България не са вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщането на ДПС на власт."

Това заяви депутатът Искрен Веселинов.Той допълни, че ДПС за своето съществуване се е превърнала в символ на корупция, в "метафора за всякакъв род извращения". Веселинов коментира, че именно ДПС е партията, която е завладяваля медийния пазар, и обвиненията им към Симеонов са акт на политическо лицемерие.