Трети час продължава гледането от Софийски градски съд на мярката за неотклонение на четиримата задържани по обвинение за източването на КТБ, предаде Нова тв. В първите два часа от заседанието Софийската градска прокуратура е излагала своята гледна точка как се е стигнало до липсата на над 205 млн. лева от трезора.

Оказало се, че обвинението за изнасяне на парите с чували от Корпоративна търговска банка е отпаднало. В последните 24 часа прокуратурата го е преквалифицирала и твърди, че четиримата обвиняеми са присвоили над 205 млн. лева поетапно в продължение на около 3 г.

Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев и касиерката на банката Маргарита Петрова са уличени в присвояване на пари в периода 2011 г. – 19 юни 2014 г.

Главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Тренева-Кючукова са обвинени, че са заличавали следите им. Двете ще отговарят пред съда за помагачество. Това обясни адвокат Христо Ботев, който защитава Кючукова.

Основен свидетел на обвинението е бившата дясна ръка на Цветан Василев - Бисер Лазов. Друг ключов свидетел е Теодора Танева, която е изпълнителен директор на една от фирмите, свързани с КТБ.