Ако не знаете - финалът на световното по футбол в Бразилия тази вечер от 22:00 часа в Рио де Жанейро е между КНДР и Португалия! Мачът за титлата не е между Германия и Аржентина - всички сме се объркали дружно. Целият свят. С изключение на телевизията в Северна Корея, която пусна 1-минутен репортаж как националният тим ще спори за купата на стадион "Маракана" срещу Кристиано Роналдо и компания.

Всъщност севернокорейският клип, на който КНДР е на финал с Португалия, а лидерът Ким Чен Ун поздравява бразилци на големия екран в Рио, се оказа фалшификат. "Репортажът", уж излъчен по телевизията в Северна Корея, е пародия.

Според специалисти, диалектът на журналистката не е севернокорейски. А в КНДР все пак гледат мачовете от световното - макар и с 24 до 35 часа закъснение - така че поданиците на Ким Чен Ун все пак се информират за резултатите.

Американската телевизия CBC и английския Metro също се вързаха на пародията.

Северна Корея все пак се е класирала два пъти на мондиала - през 1966 и през 2010 г.

Иначе материалът е "майсторски" монтаж с кадри от мачове на КНДР (на празен стадион), от световното, от плажа "Копакабана", където запалянковци гледат двубой на голям екран... Всъщност гледат как корейския лидер Ким Чен Ун е в Бразилия и ги привества. За кратко е представен съставът на Португалия с голямата му звезда Кристиано Роналдо. Вградени са и ликуващи фенове на КНДР, националният флаг на стадион в Бразилия преди началото на двубой...

В края, разбира се, се появява Ким Чен Ун и е подчертан неговият принос всичко това да се случва - КНДР да е на финал. Как са стигнали "питомците" на държавния глава дотам? И това е посочено - 7:0 срещу Япония, 4:0 над САЩ и 2:0 с Китай. Интересни противници... От това излиза, че и с три мача може да се стигне до мача за световната купа.