Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Категорично възразяваме срещу намесването на името на „Лукойл България“ в междупартийни разпри и скандали“, съобщиха от пресслужбата на петролната компания по повод изявленията на Цвета Караянчева от ГЕРБ, че съпругът на Корнелия Нинова работи във фирмата.

Вчера името на "Лукойл" бе замесено покрай скандала с роднински назначения в Хасково, на които зам.-председателят на парламента Цвета Караянчева излезе с контраобвинения към левицата, че петролната фирма, в която работи съпругът й, е спонсорирала кампания на БСП. 

Тази сутрин пред Нова телевизия Нинова отговори, че съпругът ѝ наистина работи в компанията, която е частна, но винаги е напускал постове в държавни компании и институции, когато БСП били на власт - в Агенция "Митници", в "Ел Би Булгарикум". 

В изявлението на „Лукойл България” се отбелязва още, че дружеството участва в спонсорска дейност, която е прозрачна, отразена е във финансовите му отчети и е отлично известна на българската общественост.

"Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области", уточняват от компанията.

"Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „Лукойл” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот”, заявяват още от компанията. 

Малко след като Делян Добрев подаде молба за прекратяване правомощията му на народен представител вчера, от Българската петролна и газова асоциация обявиха подкрепата си за него. Председател на асоциацията е шефът на "Лукойл" Валентин Златев.

Днес Народното събрание реши Добрев да продължи да бъде депутат с 97 гласа "за", 99 "против" и 19 "въздържали се". 

Коментари

Ка Путин's picture
Ка Путин
КаПутин

Баси смешника е този Златев

Баси смешника е този Златев. Една стотинка данък барем да платят, пък тогава да говори за позитивна обществена среда. Лукойл, известна и като Фондация България за Русия, за 10 години има 55 млрд. лева приходи и 0 (нула лева) данък печалба! Къде отиват парите? Мъжът на Нинова знае. Знае и Борисов. И Цацаров знае. И ние знаем, че те знаят. И русофилската паплач знае, че това са пари и от техните джобове, но в дебилността си продължава мило да се усмихва и да развява знамена на Донецка република.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.