87 български фирми чакат да започнат работа по проекта "Южен поток". Това каза пред Би Ти Ви икономическият министър Драгомир Стойнев. Той поясни, че България чака отговор от страна на ЕК, тъй като държавата е отговорила на абсолютно всички въпроси. "Руската страна смени своята фирма, тъй като тя бе в черния списък на Вашингтон, което щеше да създаде допълнителни затруднения на българската енергетика", обясни Стойнев.

Министърът каза още, че не възприема номинацията си за лидерското място в БСП като битка, а като съревнование между единомишленици. "БСП разполага със силни личости - Мая, Корнелия, Янаки - това са достойни фигури", каза Стойнев.

Министърът отрече икономическото ведомство да е теглило пари от Корпоративна търговска банка (КТБ) преди тя да бъде поставена под надзор.  „Пари оттам не са теглени, т.е. депозити не са прехвърляни в други банки. Имало е текущи операции, които всяко едно нормално предприятие извършва, но депозити не са теглени. Правителството и БНБ трябва да направят всичко възможно да гарантират влоговете не само на гражданите, но и на фирмите“, заяви Стойнев.