Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев депозира оставката си от парламента, въпреки масовата подкрепа и призивите да няма такава оставка, дошла от партийните структури в цялата страна. Оставката ще бъде вкбючена в дневния ред на Народното събрание утре. Все още не е ясно как ще гласуват съпартийците му и депутатите от "Обединени патриоти", след като и вицепремиерът Валери Симеонов публично подкрепи Добрев.

"Ако това е „войната“, за която президентът говори, то той аз съм първата жертва. Успяха мен да окепазят бързо и лесно. Излязох виновен за всичко. С Данаил Кирилов съм съученик, ако търсите други връзки“, каза Добрев, намесвайки репликата на Румен Радев, че "ако ГЕРб искат битка, ще а получат" и атаките срещу себе си от Елена Йончева от БСП.

Добрев продължи:

"Благодаря на всички структури на ГЕРБ, на всички работодателски организации, общественици, всички които създадоха фейсбук групи. Не е Елена Йончева тази, която ще оценява моята работа, не е Йончева е тази, която ще ми пише 6 или 2 грубо казано. Това са хората. Мисля, че те дадоха много ясна оценка за моята работа“

Той призова депутатката от левицата, която го обвини в шуробаджанащина в Хасково и заяви, че в общината имало "икономическа групировка", до 24 часа да извади коя фирма какви пари е получила или да се извини. Добрев отново повтори, че обмисля да съди Йончева. Представителят на ГЕРБ обяви, че атаката срещу него е плод на "ченгеджийски номера". 

Гласуването на оставката на Делян Добрев се очаква утре сутрин. Тази сутрин Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви, че няма да гласува "За". Преди заседанието на депутатите от ГЕРБ обаче върваха с еднаква сила и двете версии - че въпреки демонтрираната масова подкрепа за Добрев, той ще бъде освободен като депутат, но ще остане в партийната структура на партията в Хасково, както и че оставката му ще бъде отхвърлена. Развръзката предстои.

От ГЕРБ пък влязоха във фаза "контраатака" срещу БСП и се прицелиха в лидерката на партията Корнелия Нинова.

"Вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в „Лукойл“ и че фирмата е спонсорирала кампания на БСП", попита Цвета Караянчева.

Тя не каза коя кампания на левицата има предвид, но по закон юридически лица нямат право да финансират партии и предизборни кампании и ако в ГЕРБ имат данни за обратното, би трябвало да са съобщили за наличие на закононарушение, ако говорят за период след 2009 г. Караянчева поиска да научи поста и заплатата на съпруга на лидерката на БСП и я попита в конфрикт на интереси ли е, когато гласува например законопроекти, свързани с горива. Тя зададе и въпрос, ако депутатите от ГЕРБ биват наричани "беквокали" на премиера Бойко Борисов, кои са "беквокалите" на президента Румен Радев.