Трябва ли сега ние да им платим пълните пари с лихвите на тези хора и в същото време да им дадем възможност с тези пари да си изкупят фирмите може би там? Трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и дадем пари на всички изстрадали от градушката? Божа работа, какво са виновни хората. Трябва ли да извадим пари на всички, които са пострадали от наводнението във Варна, да ги дадем? Ако даваме така за вложителите на една банка, защо не даваме на всички и това не е ли тежък прецедент държавата да се яви, като една застрахователна компания и да поеме риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. Що за политика е това, къде го има?

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на общото събрание на МГЕРБ по повод липсващите 3,5 млрд. в Корпоративна търговска банка (КТБ). Според него вчера се е видял "върха на наглостта" от страна на БНБ, министри и депутати. Борисов е категоричен, че за случилото с в КТБ вина носи кабинетът и БНБ.

"Банковият закон казва всичко ясно и точно – рискуваш си парите, слагаш ги за голяма лихва, държавата солидарно ти дава 100 хил. евро. Оттам-нататък рискът е твой",  припомни Борисов. "На власт ли е БСП крахът винаги е пълен", каза още той.