Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Добре познати лица се събраха в хотел "Маринела", за да обсъждат тероризма и електронните медии. На руски език. Организатор на международната конференция, която обсъжда такива важни теми, е руската Международна академия за телевизия и радио.

След участниците са вицепремиерът Красимир Каракачанов, депутатите от БСП Тома Томов, Елена Йончева и др.

На събитието бяха още и руският посланик Анатолий Макаров, бившият депутат от БСП Румен Петков, Светлана Шаренкова, журналистът Петър Волгин, депутатът Иво Христов и др.

Според предварителната информация трябваше да се включи и главният прокурор Сотир Цацаров, но той не се появи. На конференцията присъства и бившият хърватски президент Стипе Месич. За главен партньор е обявена „Лаборатория на Касперски“ - наскоро САЩ препоръчаха да не се използва софтуер от компанията заради съмнения за събиране на данни в полза на руските служби.

Депутатката от БСП и дългогодишна журналистка Елена Йончева.

Забележително бе, че повечето изказвания бяха на руски език, тъй като повечето присъстващи бяха руснаци, а слушалките, на които тече симултанен превод, видно не достигаха. Особено любопитно бе изказването на сръбския посланик Владимир Чургус, което бе на сръбски, превеждано от съседа му на конферентната маса на руски и после превеждано от руски на български от преводачите, които в един момент имаха проблем с непосилната задача. Проблеми имаше и при изказването на бившия хърватски държавен глава Месич. На практика единствените изказвания на български в уводната част бяха на Румен Петков и на военния министър Каракачанов. 

Петър Волгин следи дискусията с нескрит интерес.

"Убеден съм, че всички тук сме събрани от обща загриженост за днешното и утрешното поколение, да живеем в свободен свят. Колкото и да се разделяме в Европа на повече и по-малко демократични, ние можем и трябва да разговаряме. С тези хора не можем да разговаряме, тяхната цел не е някаква идея, а да владеят света."

Това обяви Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов и Румен Петков - буза до буза.

Той допълни, че тероризмът се опитва да разруши изгражданата с хилядолетия европейска християнска цивилизация. Че цивилизацията е "християнска" бе подчертано два пъти.

"Ние даваме възможност на тези хора да нахлуват в нашия свят и да налагат своите идеи", заяви Каракачанов.

Депутатите от БСП Иво Христов и Тома Томов.
Сред участниците е и бившият хърватски президент Стипе Месич (правият с брадата). Според него Европа се превръща все повече и повече в бойно поле и основна заслуга за това има пропагандната война. Месич изтъкна, че Европейският съюз, така както се развива напоследък, дава много поводи за евроскептицизъм. Според него споразумението от Минск гарантира сигурността в Украйна, основна опасност е войната на "неистината и полуистината чрез средствата за масова информация" и безопасността на континента може да се постигне само с въздържание от използване на сила.
Шефът на СБЖ Снежана Тодорова (вляво). Съюзът на българските журналисти е сред съорганизаторите.
Руският посланик Анатолий Макаров.
Румен Петков.

Макаров осигурява радушен прием на Светлана Шаренкова.

Коментари

Гоце Доганов's picture
Гоце Доганов
Гоце Доганов Будов

Организатор е Снежанка

Организатор е Снежанка - агент "Виолета" на 6-то!

Виолета от 6-то от техните, Сашо от 6-то от ваще, один хер.

Не разбрах обаче в какво са "заподозрени" т.нар. "обичайни заподозрени". Конгресният туризъм някакво престъпление ли е?
 's picture

gopeto

Снимката на Каракачанов и Петков

Буза до буза..... от един и същ задник.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.