"Протестна мрежа" (ПМ) поиска оставката на управителния съвет на БНБ и председателя ѝ Иван Искров, както и тази на председателя на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев. Това съобщиха членове на антиправителственото движение на пресконференция под надслов "#KOЙ ще плати сметката?". Поводът за искането е днешното изявление на БНБ, от което стана ясно, че квесторите, които проверяваха КТБ не са успели да открият кредитни досиета за 3,5 млрд. лева. От организацията поискаха да се публикува и пълен списък на длъжниците и кредитополучателите, за да стане ясно къде са "изчезналите" милиарди. 

В понеделник "Протестна мрежа" ще внесе и два сигнала, свързани с практиките на КТБ и нейните финансови отчети. Те ще бъдат подадени до БНБ, Комисията за финансов надзор и Комисията за публичен надзор на регистрираните одитори. Подготвени са и две заявления за достъп до обществена информация до БНБ и до Комисията по финансов надзор, с които се търси яснота дали са правени проверки и стрес тестове на КТБ, какво са констатирали проверките, ако е имало такива и пр. От движението предложиха помощ от копютърни специалисти за откриване на липсващите кредитни досиета. Според тях дори да са изтрити от банковата система, там ще фигурират следи и за самото изтриване. 

По повод на сигнала срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев за организирана престъпна група, който активисти от движението внесоха през февруари тази година, от ПМ коментираха, че за тях е изключително важно той да бъде разгледан във всичките му аспекти и да се работи по всичките му части. В сряда някои от авторите на сигнала - Николай Стайков, Владо Руменов и Иво Божков бяха на разпит в Софийска градска прокуратура. На въпроса дали разпита е свързан с частта за КТБ в сигнала, Николай Стайков нито отрече, нито потвърди, че е разпитван именно за банката.