С голове в края на първото и второто полувреме "Левски" би "Септември" с 2:0 в мач от 9-ия кръг на Първа лига. Така "сините" се върнаха на победния път след равенството срещу "Лудогорец" и загубата от "Ботев" (Пловдив).

"Левскарите" не пожалиха бившия си треньор Николай Митов, който за първи път се върна на "Герена", след като бе уволнен.

Победата обаче не дойде лесно, а гостите - новаци в групата, имат претенции за две неотсъдени дузпи.

Първото полувреме предложи интересно надиграване, в което "Септември" не се бранеше, а опитваше да атакува и на моменти го правеше доста успешно. 

В 40-ата минута Мартин Тошев шутира отблизо към вратата на "Левски" и топката се отклони от ръката на Давид Яблонски. Съдията Ангел Ангелов, който като цяло разочарова, остана безмълвен.

В 44-ата Жорди Гомес центрира от корнер и Яблонски порази целта с глава - 1:0 за домакините.

"Левски" опита да реши всичко в първите минути след почивката, когато тръгна масирано в атака и създаде чисти ситуации. Фрапантен пропуск на празна врата направи Роман Прохазка, последва го Серджио Буш...

В 59-ата минута "Септември" отново поиска 11-метров удар заради нарушение на Яблонски срещу Жеан Патрик. Пак не се чу съдийска свирка.

Все пак "Левски" бе значително по-добрият тим след почивката и логичното се случи в 90-ата минута, когато най-добрият на терена Габриел Обертан тръгна от центъра и сам приключи акцията си с поразяващ шут - 2:0.

Това е първият гол на французина със синия екип. А старши-треньорът на "Левски" Делио Роси направи ефектно изказване пред "Диема" след мача:

"Нападението продава билетите за мачовете, а защитата печели титлите."

В друг двубой от днес "Берое" би "Етър" с 2:1 като гост.