11 села в Ловешко са без ток след проливен дъжд, придружен от градушка, който се изля изненадващо около 17 часа в региона, съобщи БНР.

Гръмотевичната буря е причинила авария на елктропроводи. Наводнени са били улиците в Ловеч, но засега няма сигнали за наводнени жилища и нанесени щети.

Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокирана. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

От "Гражданска защита" съобщиха, че има множество сигнали за наводнение на жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.

На градския стадион в Ловеч тази вечер трябваше да се състои мачът-реванш от първия предварителен кръг в Лига Европа между "Литекс" и молдовския "Верис". Достъпът до стадиона обаче бе блокиран заради наводнените улици.

БНТ съобщи, че мачът е отложен, но все още не е определено за кога. 

Жълт код в седем области на Северна България е обявен днес от НИМХ-БАН, съобщи БТА още тази сутрин. Предупреждението за бури с градушка е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

 "Жълт код" означава, че времето е потенциално опасно. Макар прогнозираните метеорологични явления да не са необичайни, хората трябва да бъдат внимателни, предупреждават синоптиците